Ingen materielindkøb på denne side af et valg

Producenterne af de artilleripjecer og pansrede mandskabsvogne, som er med i de to danske indkøbskonkurrencer, kan godt indstille sig på at skulle rejse fra Korea, Israel, Frankrig, Spanien, Schweiz, Sverige og Tyskland til København adskillige måneder mere.

Nytkampfly.dk erfarer nemlig, at der er truffet en principbeslutning om, at der ikke bliver sendt aktstykker om forsvarsmaterielindkøb til godkendelse i Folketingets Finansudvalg på denne side af et folketingsvalg.

Det kan komme om tre uger, om tre måneder eller mest sandsynligt endnu længere ude i fremtiden. Det ved kun Statsministeren. Herefter skal der dannes en regering, det nye Folketing skal samles, de skal i arbejdstøjet, folketingsgrupperne skal have valgt forsvarsordfører og først herefter er vi klar til at se på aktstykker om bevilling af milliarder til kanoner og ”biler”.

Login

 • Anmeld

  Fussi

  Er du sikre sikre på det? Jeg har checket et par klidere "tæt på hestens mule" og de kender ikke noget til en sådan beslutning

 • Anmeld

  Erik. Petersen

  Er ikke overrasket med de store indkøbsposter kontra et totalt indkøbsbudget på ca. 2 milliarder årligt.

  Specielt også¨set i lyset af, at indkøbet skal realiseres indenfor nuværende forsvarsbudget. Alle disse indkøb kan kun realiseres ved effektiviseringer f.eks. kasserne lukninger, sammenlægninger m.m.. Typisk sker dette i de brede forsvarsforlig og det næste skal forhandles på plads i 2016 så mon ikke deadline for indkøbene kommer til at ligge der.

 • Anmeld

  Cphmoose

  @Fussi
  Jeg synes kun Andreas rygte giver mening i 2 situationer.

  1) hvis man er enig om ikke at skulle diskutere X milliarder af kroner til en våben i en valgkamp der kommer til at handle om dagpenge reformer og forringelser af sociale ydelser.

  2) at den ene eller anden side har besluttet at sige forliget op efter valget og bruge flere/ færre penge.

  Jeg tror på 1 men ikke på 2.

  Cphmoose

 • Anmeld

  Fussi

  @cphmoose
  Enig jeg hælder også ti1 1, for det forlig tør de ikke røre ved