Skrap kost og korridorsnak til forsvarsindustriens familiefest

Der var masser af gode indlæg, korridorsnak og godt humør, da den danske forsvarsindustri onsdag og torsdag var samlet til den årlige konference Danish Defence & Aerospace Conference i Aalborg. 290 mænd og omkring 10 kvinder, havde sat hinanden stævne på Hotel Hvide Hus til den store familiefest.

Onsdag løftede cheferne for Hærstaben, Marinestaben og Flyverstaben lidt af sløret for hvad de hver især går og drømmer om af nye store materielanskaffelser i fremtiden når PMV’erne, artilleriet, lastbilerne og kampflyene er indkøbt. Drømmene var store og ønskelisterne lange. Især hos chefen for Hærstaben, generalmajor H.C. Mathiasen, der ønskede sig opdateringer af kampvognene og infanterikøretøjerne, nye tunge morterer, sensorer, ”area denial weapons”, ”Anti armour air defence”, ubemandede fly og meget mere.

Kontreadmiral Frank Trojahn fra Marinestaben holdt sig heller ikke tilbage, da han kaldte anskaffelsen af missilforsvarssystem til Søværnets fregatter for det vigtigste indkøb i de kommende år. Det er dog værd at huske på, at vi indtil videre blot deltager i et testprogram. Et egentligt indkøb er ikke besluttet endnu. Det indtryk kunne man ellers meget vel få, når man hørte kontreadmiralen tale. Mest beskeden var stabschef ved Flyverstaben, brigadegeneral Steen Hartov, der mest havde opgraderinger af eksisterende udstyr som Fennec-helikoptere og lignende på ønskesedlen. Men der er som bekendt også nye kampfly for et par milliarder eller 20 på vej til flyverne allerede.

Login