Opgør med røde smagsdommere

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) indrømmer nu for første gang, at regeringen forud for sit opgør med det såkaldte ekspertvælde havde noteret sig, at de nu nedlagte råd og nævn altid støttede venstrefløjen. Oppositionen i Folketinget er rasende.
For første gang siden regeringens nedlæggelse af en lang række råd og nævn indrømmer statsminister Anders Fogh Rasmussen, at opgøret med det såkaldte ekspertvælde var delvist motiveret af irritation over eksperternes venstreorienterede holdninger.

"Vi som borgerlige politikere kunne konstatere en påfaldende tendens til, at udsagn fra eksperter i råd, nævn og institutioner var udtryk for 68-tænkning og systematisk var kritisk over for os," siger Anders Fogh Rasmussen.

Folketingets opposition til venstre for regeringen er oprørt over statsministerens udtalelser.

Næstformand i den socialdemokratiske folketingsgruppe, Pernille Blach Hansen kalder det "meget kedeligt på demokratiets vegne, at statsministeren har sådan en holdning, mens SFs formand Holger K. Nielsen synes at statsministerens holdning mere er et udtryk for stalinisme end liberalisme.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00