Fødevareudvalget i dialog med industrien

Folketingets Fødevareudvalg har netop været på virksomhedsbesøg hos Daloon i Nyborg. Direktøren efterlyste større samarbejde mellem virksomhederne og fødevareregionerne. Fødevareudvalgets formand ser gerne flere besøg i den "virkelige" verden.

Vi mener, at der ligger et enormt samarbejdspotentiale i at udvikle samarbejdet mellem fødevareregionerne og os som virksomhed. Det er som om, nogle politikere ikke har opdaget, at vi faktisk lever af at producere sunde fødevarer, og at vi er afhængige af, at vores kunder har tillid til vores produkter.

Hemming Van
Direktør, Daloon
Vi hører oftest, når der er konflikt og uoverensstemmelse mellem fødevareindustrien og Folketinget, men i det daglige er der dialog mellem Folketingets Fødevareudvalget og industrien.

Sidste uge var Fødevareudvalget inviteret på virksomhedsbesøg på Daloon i Nyborg for at få et indtryk af, hvordan en moderne fødevarevirksomhed fungerer.

Formålet var at få en dialog i gang mellem fødevareindustrien og Fødevareudvalget, og det blev der rig lejlighed bagefter, hvor Daloon havde mulighed for at fremlægge deres synspunkter om den danske fødevarepolitk overfor Fødevareudvalget på Dansk Industris kursusejendom i Gl. Vindinge.

”Vi oplever nogle gange, at fødevarekontrollen ikke er helt tidssvarende”, siger direktør på Daloon Hemming Van til FødevareTinget, og fortsætter: ”Vi mener, at der ligger et enormt potentiale i at udvikle samarbejdet mellem fødevareregionerne og os som virksomhed. Det er som om, nogle politikere ikke har opdaget, at vi faktisk lever af at producere sunde fødevarer, og at vi er afhængige af, at vores kunder har tillid til vores produkter. Vi ønsker, at fødevareregionerne i højere grad bliver en sparringspartner end en kontrollant, og det var blandt andet noget af det, vi fik lejlighed til at debattere med fødevareudvalget siger Hemming Van.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00