S-skatteudspil: Lavere skat på arbejde

Forud for kongressen har Socialdemokratiet fremlagt sit forslag til en skattereform: "Lavere skat på arbejde". Partiet gengiver hér reformens hovedpunkter.

Socialdemokratiets oplæg til fremtidens skattesystem har som sit hovedformål, at det store flertal med almindelige lønindtægter skal betale mindre i skat af deres arbejdsindsats. (...) Der indføres et beskæftigelsesfradrag, personfradraget forhøjes, og betalingen for børnepasning nedsættes. (...) Mellemskatten afvikles, og at bundgrænsen for topskatten forhøjes. (...) Der skal flyttes skat fra lønmodtagere til virksomheder.

Socialdemokratiet
I nyt skatteoplæg
Socialdemokratiet fremlægger hermed sit bud på et sammenhængende skatteudspil. Vi mener, at det er tid til en grundlæggende drøftelse af de kommende års skattepolitik. Herunder ikke mindst, hvordan vi får gennemført en mærkbar lettelse af skatten på arbejdsindsats.

Socialdemokratiet vil i efteråret 2002 tage initiativ til en omfattende diskussion af udspillet. Med de justeringer, debatten giver anledning til, vil den socialdemokratiske folketingsgruppe efter nytår 2003 fremsætte beslutningsforslag i Folketinget om gradvis gennemførelse af en skattereform fra 2004.

En skattereform for det 21. århundrede
Der er brug for gennem en samlet indsats i uddannelses-, arbejdsmarkeds-, social- og skattepolitikken at skabe en dynamik i det danske samfund, der kan give en selvforstærkende fremgang i beskæftigelse og velstand.

Målet for en skattereform kan ikke være et skattestop, der cementerer et bestemt bidrag fra den enkelte borger og virksomhed uanset, hvor meget eller lidt man er blevet begunstiget af udviklingen. Skattestoppet blokerer for en samlet nytænkning, der kan føre til en mere rimelig fordeling af skattebyrden og en reel reduktion af skatten på arbejde.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00