Boeing på charmeoffensiv i provinsen

Lige siden deres entré i den danske kampflykonkurrence i 2008 har Boeing været den suverænt mest aktive deltager overfor offentligheden, politikere og industrien. Og netop i disse dage er den amerikanske fly- og våbenproducent igen på banen. Denne gang med en turné rundt i Danmark for at besøge politikere og erhvervsliv i nogle af de byer, hvor der er flest virksomheder, som kunne i betragtning som samarbejdspartnere til Boeing.

Charmeoffensiven er affødt af et godt samarbejde med kommune og erhvervsråd i Støvring, der har flere forsvarsrelaterede virksomheder. Nu er Boeing så taget ud for at fortælle virksomheder og politikere i andre dele af landet om herlighederne ved at samarbejde med Boeing.

Boeing har været i Rebild, Horsens, Billund, Odense og Roskilde mandag og tirsdag. I dag afrundes turneen med besøg i Helsingør og Odsherred. Alle med bare en lille smule kendskab til dansk forsvarsindustris geografiske placering kan godt se hvorfor det lige er de byer, som Boeing besøger. Det kan dog undre, at store byer som Aalborg, Herning og Aarhus samt trekantsområdet ikke er med på turneplanen. Men det siger nok mere om den danske forsvarsindustri og potentielle forsvarsvirksomheders geografiske placering end så meget andet. Desuden har Boeing allerede et formelt samarbejde omkring opkvalificering af underleverandører i Herning-området og holdt industridag i Aarhus i april sidste år. Desuden er der på Aarhus-egnen primært to store forsvarsvirksomheder, Systematic og Terma. Og dem har Boeing allerede fat i.

Login