Piranha 5 bliver Danmarks nye PMV

Ifølge en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet, så er Piranha 5 fra General Dynamics valgt som forsvarets nye pansrede mandskabsvogn. Det står klart efter dagens møde i forsvarsforligskredsen, hvor det også blev besluttet at udskyde anskaffelsen af nyt artilleri.

Der skal minimum anskaffes 206 nye pansrede mandskabsvogne, men det præcise antal vil blive fastlagt på et senere tidspunkt. Dermed vælger Danmark noget overraskende hjul fremfor bælter og lige så overraskende at købe et køretøj, som ikke er købt af andre lande endnu. Ikke just i tråd med den generelle filosofi for materielanskaffelser, hvor hyldevarer, der bruges af nære allierede, er blevet et (fornuftigt) mantra de senere år.

Vinderen er fundet efter grundig behandling og evaluering af leverandørernes tilbud og test af køretøjerne. Efter dagens møde i forsvarsforligskredsen udtaler forsvarsminister Nicolai Wammen:

”Jeg er meget glad for, at vi nu med Piranha 5 har fundet en vinder af udbuddet på nye pansrede mandskabsvogne til forsvaret. Vores nuværende pansrede mandskabsvogn har tjent hæren godt i mange år, og vil fortsætte med det noget tid endnu, men med Piranha 5 har vi fundet den pansrede mandskabsvogn, der bedst kan løse Forsvarets opgaver i fremtiden.”

Login