FAD: Artilleri-aflysning går udover Danmarks troværdighed

At Danmark aflyser en materielanskaffelse i milliardklassen i 11. time, sådan som det torsdag skete med anskaffelsen af nyt artilleri, kan betyde, at fremtidige indkøb bliver dyrere. Ganske enkelt fordi producenter, der vælger at deltage i danske materieludbud, vil tage højde for sidste øjebliks aflysninger.

Sådan lyder det fra Forsvars- og Aerospaceindustrien, der også påpeger, at det ikke just styrker Danmarks troværdighed som kunde.

”Det er ikke adfærd, der styrker Danmarks troværdighed som kunde i den internationale forsvarsindustri og vil alt andet lige betyde at fremtidige indkøb kan risikere at blive dyrere, da leverandørerne naturligt vil tage højde for at selv meget store projekter aflyses i sidste øjeblik,” skriver foreningens direktør, Frank Bill, i et brev til medlemmerne.

Login

  • Anmeld

    Nielsen

    Jeg kan da godt forstå at FAD er lidt skuffede, men det sker jo altså bare hele tiden at licitationer bliver udskudt, eller helt aflyst.

    Storbritanien havde jo f.eks. udvalgt vores Piranha V som deres "Utility Vehicle" i deres FRES program. Alligevel aflyste de den del af programmet. Og det er det samme med jagerfly, hvor Sydkorea stortset havde valg en F-15, men så valgte at starte forfra.