Del af Thule-base tilbage til Grønland

Dele af Thulebasen i Nordvestgrønland - Dundas - der har været under USA-kontrol siden 1953, føres nu tilbage til Grønland. Stor tilfredshed i Rigsfællesskabet.

Tilbageleveringen af området til Grønland vil opfylde et stort ønske om at normalisere forholdet mellem Thule Air Base og den grønlandske befolkning.

Anders Fogh Rasmussen
Statsminister (V)
Der er efter flere års forhandling sket et gennembrud i forhandlingerne mellem Danmark, Grønland og USA om Dundas-lokaliteten i Grønland. Det oplyser den danske regering og det grønlandske landsstyre i en fælles udtalelse.

Dundas, som i næsten 50 år har udgjort en del af Thule Air Base i det nordvestlige Grønland, vil i løbet af kort tid vende tilbage til Grønland/Danmark. Forhandlere fra Grønland, Danmark og USA har fået afklaret de sidste detaljer, som skal regulere områdets tilbagevenden samt parternes respektive forpligtelser efter overtagelsen.

”Jeg er overmåde tilfreds med teksten, som vil løse et politisk problem mellem USA, Danmark og Grønland”, siger statsminister Anders Fogh Rasmussen og tilføjer:

”Tilbageleveringen af området til Grønland vil opfylde et stort ønske om at normalisere forholdet mellem Thule Air Base og den grønlandske befolkning.” Landsstyreformanden er også tilfreds:

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00