Enhedslisten hiver Carl Holst i samråd om F-35

Indtil nu har skiftende forsvarsministre og forsvarsordfører fra forligskredsen behændigt undgået at snakke om de enkelte kandidater i kampflykonkurrencen. Henvisningen til at et kontor i Forsvarsministeriet er ved at evaluere flyene og endnu ikke er kommet med sin rapport, plejer at være den mest brugte undvigemanøvre, når politikerne bliver bedt om at forholde sig til et specifikt fly.

Nu bliver forsvarsminister Carl Holst imidlertid nødt til at forholde sig til en specifik kandidat på et samråd i Folketingets forsvarsudvalg. Det er Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm, der har kaldt ministeren i samråd om F-35.

"Ministeren bedes redegøre for, hvordan han ser på de problemer, der har været med favoritten til blandt kandidaterne til nyt kampfly, Joint Strike Fighter. Herunder flyets forventeligt meget høje pris, problemerne med udviklingen af flyets motor og software, de kritiske rapporter der bl.a. har vist, at flyet let bryder i brand, og det faktum at danske piloter ikke har haft mulighed for at testflyve flyet," står der i samrådsspørgsmål B.

Login