Fortalere for amerikanske kampfly rådgiver kampflykontoret

Flere af de eksperter, som har været med til at rådgive Forsvarsministeriets kampflykontor i forbindelse med udarbejdelsen af beslutningsgrundlaget bag det kommende valg af nye kampfly, har tidligere anbefalet, at vi køber amerikanske fly. En af eksperterne sagde det så sent som for to uger siden. Kritikere af den amerikanske favorit i konkurrencen er til gengæld ikke blevet hørt.

Nytkampfly.dk har fået aktindsigt i navnene på deltagerne i de i alt ni såkaldte ekspertpaneler, som kampflykontoret i Forsvarsministeriet har konsulteret. Lektor Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet og professor Mikkel Vedby Rasmussen fra Center for Militære Studier på Københavns Universitet har siddet i et af panelerne.

Præcis hvad de to eksperter har sagt til kampflykontoret har det ikke været muligt at få aktindsigt i. Men meget kunne tyde på, at de har talt varmt for at vælge et af de to amerikanske kampfly i den danske konkurrencen. I hvert fald hvis man kigger på hvad de tidligere har sagt i medierne.

Login