Nytkampfly.dk giver indsigt i annonceindtægter, rejser, frokoster og gaver

Jeg bliver af og til spurgt af andre journalister, hvordan jeg sikrer journalistisk uafhængighed og kan skrive kritisk om kampflyproducenterne, når de også annoncerer på sitet, betaler rejser og byder på frokoster.

Det kan jeg, fordi jeg har annoncer for alle tre og ikke er afhængige af indtægterne fra én annoncør. Og fordi I, kære læsere, ville opdage det med det samme, hvis jeg pludselig begyndte at skrive særlig positivt om én bestemt af kandidaterne i kampflykonkurrencen. Og så fordi det ligger i min natur. Jeg er journalist - ikke annoncesælger. Jeg er desuden ikke kampflyentusiast, men (blot) skatteyder og journalist, som begyndte at interessere mig for området i 2007/2008. På det tidspunkt skulle vi træffe typevalg i 2009 - og ingen andre medier beskæftigede sig synderligt meget med det. Så måtte jeg jo gøre det. Først i min fritid og siden 1. januar 2012 som halvtidsprofessionel.

Jeg ville da ønske, at jeg kunne ansætte en annoncesælger og sætte vandtætte skotter op mellem ham/hende og redaktionen. Men det er der ikke penge til. Det kunne der måske skaffes penge til ved at søge mediestøtte eller ved at indføre brugerbetaling(!). Det første har jeg ikke tid til at sætte mig ned og ansøge om. Og det andet har jeg holdt mig fra, da jeg ønsker at informere så mange som mulige andre skatteydere om det her milliardindkøb.

Login

 • Anmeld

  Tom Petersen

  Flot og ærligt skrevet med stor tillid til 2nyt kampfly"

  Men Anders,du glemte EH-101 og modellen, som jeg ikke engang nåede at få. Men pyt jeg overlever nok uden,og glæder mig over at du ( ligesom jeg ) spiller med ALLE kandidatfirmaerne.

  Og så glæder jeg mig over at NORGE har valgt AW / EH-101.
  Så det kan ikke være et helt forkert valg DK-RDAF valgte i sin tid.
  Hilsen Tom

 • Anmeld

  Andreas

  Har kun købt en AW-101 model selv.

 • Anmeld

  Svend-Erik Hansen

  "Der er blevet optjent bonuspoint på de fleste flyveture. De er sidenhen blevet brugt til at finansiere nogle af de rejser til airshows, som nytkampfly.dk selv har finansieret, og til privatrejser."

  Husk de er skattepligtige, jvnf. check-in.dk ;)

  http://www.check-in.dk/har-optjent-8-9-millioner-bonuspoint-hos-sas#.Vdd5npevZDI