Debat

Bendtsens svage netværk

Koncentrat af analysen "Netværk med de nærmeste" 24/10-02 i Berlingske Tidende om Erhvervsminister Bendt Bendtsens politiske netværk.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Den konservative leder og økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens netværk i partiet begrænser sig i følge flere konservative kilder til kulturminister Brian Mikkelsen og justitsminister Lene Espersen når de vigtige beslutninger skal træffes.

"Når han holder intime møder, så er det med de to – eventuelt også med generalsekretær Morten Bangsgaard. Det er toppen. Og Lene og Brian bruger han ikke kun til de strategiske overvejelser, men også til de ledelsesmæssige beslutninger," fortæller en nærtstående.

Flere betegner det som problematisk, at kredsen er så snæver, når der skal udtænkes strategier. Eksempelvis bruger Bendtsen stort set ikke partiets tidligere leder og chefideolog, udenrigsminister Per Stig Møller, når han træffer beslutninger.

Andre navne, som Bendtsen jævnligt taler med, men som han ikke i nævneværdig grad bruger til strategisk tænkning er politisk ordføre Pia Christmas Møller, vennerne Helge Adam Møller og Flemming Hansen.

Som erhvervsnetværk har Bendtsen en gruppe bestående af 14 af erhvervslivets "tunge drenge", bl.a. Hans Skov Christensen (DI) og skibsreder Jess Søderberg (A.P. Møller).

Desuden er han medlem af VL-gruppe 61, som erhvervsministeriet prøver at sælge som en gruppe bestående af unge biotek-ledere. Reelt er der dog tale om, en gruppe, der tæller erhvervsledere fra egnen omkring Odense, hvor Bendtsen bor og er valgt.

Dokumentation
null

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00