OECD: Dansk uddannelsesniveau for lavt

Danmarks unge får dårligere og dårligere muligheder for at klare sig i konkurrencen om gode, internationale job. Det er konklusionen på OECD's nye rapport 'Education at a glance 2002', som slår fast, at sammenlignet med 17 andre lande, har Danmark færrest med en videregående uddannelse.
På en pressekonference fremlagde OECD resultater fra en rapport, der sammenligner forskellige uddannelsessystemer, som blandt andet viser, at Japan, Korea og Finland lå klart i toppen i de fleste sammenligninger, mens Danmark i bedste fald klarede sig middel-godt.

"Der er stor ensartethed i de danske grundskoler, men desværre er de danske skoler fælles om at være middel eller under gennemsnittet for faglige præstationer", hedder det blandt andet i rapporten.

En del af forklaringen skal i følge OECD's uddannelseschef, Andreas Schleicher, findes i befolkningens holdning til uddannelse.

"Der er en speciel holdning til uddannelse i Korea. Alle ser uddannelsen som vejen til social opstigen, og der er et stort pres på eleverne, men også stor støtte fra forældrene," siger Andreas Schleicher til Jyllands-Posten.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00