Laboratoriet ved Fødevareregion Vejle bevares

null
Claus Iversen
null
Dokumentation
Meddelelse fra Fødevareministeriet 31/10-02:

Et flertal i Folketingets Fødevareudvalg bestående af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er blevet enige om at udarbejde en beretning, der lægger op til, at de mikrobiologiske laboratorier ved Fødevareregion Esbjerg og Vejle bevares.

Fødevareministeren besluttede den 1. oktober 2002, at sammenlægge de mikrobiologiske laboratorier ved landets fødevareregioner, så der fremover kun skulle være mikrobiologiske laboratorier i forbindelse med fødevareregion København, Ringsted, Århus, Esbjerg og Ålborg. De mikrobiologiske laboratorier i Viborg, Herning, Vejle, Haderslev, Odense og ved Region Nordøstsjælland skulle nedlægges.

“Jeg kan forstå, at et flertal i Folketingets Fødevareudvalg også ønsker at bevare laboratoriet ved Fødevareregion Vejle. Dette flertal har jeg besluttet at imødekomme. Derfor bevares laboratorierne i forbindelse med fødevareregion København, Ringsted, Århus, Esbjerg og Ålborg og Vejle. Jeg lægger vægt på, at vi får afsluttet denne sag. For personalet på laboratorierne i Esbjerg og Vejle er det vigtigt, at vi nu får skabt klarhed om de fremtidige arbejdsbetingelser”, siger fødevareminister Mariann Fischer Boel.

Fødevareministerens beslutning den 1. oktober blev truffet på grundlag af en rapport fra Fødevaredirektoratet, som konkluderede, at der er en betydelig overkapacitet ved fødevareregionernes mikrobiologiske laboratorier, og at der ville kunne hentes store besparelser ved en sammenlægning. Besparelsen var beregnet til på sigt at udgøre 8,5 millioner kroner om året. Besparelsen ville ikke påvirke fødevaresikkerheden, da de 5 laboratorier ville kunne gennemføre samme antal analyseprøver som de nuværende 11 laboratorier.

Med beslutningen om at bevare laboratoriet ved Fødevareregion Vejle reduceres besparelsen til ca. 7,3 mio. kr. på sigt. Der er 10 ansatte på laboratoriet ved Fødevareregion Vejle.


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00