Pensionister millionærer

Det er en myte, at alle pensionister må suge på lappen, skriver LOs ugebrev A4. Flere end 125.000 pensionister har en millionformue – og mange bruger løs af den. Alligevel får alle pensionister en række offentlige tilskud. Socialdemokrater og radikale vil fjerne flere af tilskuddene til de rigeste pensionister. Venstre erkender problemet. Socialministeren afviser, at der er behov for ændringer.
Rasmus Nielsen

Jeg tror ikke, de rigeste folkepensionister får gratis hjemmehjælp i fremtiden

Marianne Jelved
Partileder, MF (R)
Hver femte danske pensionist lever en økonomisk tilværelse, som de fleste danskere kun kan drømme om. Det er et liv med solide private pensionsordninger og millionformuer, og som med nye billige låneordninger kan give et komfortabelt forbrug. I modsætning hertil har næsten en tredjedel af pensionisterne i dag stort set ingen formue og må klare sig gennem deres alderdom på den offentlige pension – uden ydelser fra private ordninger.

Og denne kløft mellem rige og fattige pensionister vil ikke blive mindre de kommende 15-20 år. Det viser en ny kortlægning af nuværende og fremtidige danske pensionisters økonomi, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har gennemført for Ugebrevet A4, der udgives af LO.

Undersøgelsens resultater rammer lige ned i den politiske debat om prioritering af fremtidens velfærd.

»Jeg tror ikke, de rigeste folkepensionister får gratis hjemmehjælp i fremtiden,« forudser den radikale leder Marianne Jelved i en kommentar til undersøgelsen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00