I aften vælger vi en PMV-type med mudder-problemer

På et møde i forsvarsforligskredsen i aften kl. 18 i Forsvarsministeriet siger politikerne god for indkøb af pansrede mandskabsvogne af typen Piranha 5. Samtidig sætter de antal på. Og de seneste efterretninger lyder, at det bliver tæt på de 206 køretøjer, som Danmark i udbudsmaterialet opstillede, som det vi som minimum ville købe.

Aktstykket om indkøbet vil blive behandlet i Folketingets finansudvalg i midten af januar og derefter kan Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og General Dynamics underskrive kontrakten på indkøbet af den hjulbaserede PMV, som tilbage i april blev valgt som vinder af det danske PMV-udbud.

Mens de venter på at klokken bliver 18, så kan forsvarsordførerne i forligskredsen (og alle vi andre) fordrive tiden med at læse en interessant lille artikel på Forsvarets hjemmeside. En artikel, der handler om Hærens 2. brigades feltøvelse White Sword 2015, som blev gennemført i sidste uge fra mandag til lørdag i Hærens øvelsesterræn ved Oksbøl. Et område, hvor det har regnet kraftigt de senere måneder. Noget, der gav vanskeligheder for især hjulkøretøjer.

Login