Otte år med kampflyskriverier

I dag for otte år siden skrev en ung mand disse vise ord på sin personlige blog:

"(...) i det nye år vil jeg (...) stille radaren ind på det køb i 30-40 milliarders klassen af nye jagerfly, som rykker nærmere og nærmere for vores lille nation. For det er bestemt en sag, der kommer til at trække overskrifter og skabe debat i det kommende år frem mod den endelige beslutning i foråret 2009. Og som sagtens kunne bære at have sin egen weblog. Jeg vil dog nøjes med at parkere indlæggene under label’en “jagerfly”."

Foråret 2009... Ja, den lader vi lige stå et øjeblik. Det samme med 30-40 mia. kroner og en weblog om kampflyindkøbet...

Login

 • Anmeld

  CP

  Tillykke med jubilæet, og tak for et vigtigt indspark i debatten.

  Hvad skal du så lave når valget er truffet?

  Så vidt jeg har kunnet læse mig frem til er 24 for lidt, især hvis man ser på hvordan vores nuværende fly er blevet nedskrevet i løbet af levetiden. Men, man må jo massere det hele lidt hvis man vil have det dyreste.

  Det har sandelig være en lang rejse, måske også lige lang nok. Lad os håbe der snart kommer noget konkret på bordet.

  Godt nytår.

 • Anmeld

  Ole

  Bare rolig der kommer flere investeringer, efter at der har være sparet i mange år.

  T-17 supporter er et træningsfly og forbindelsesfly og de er nu 42 år gamle. Jeg var til et foredrag omkring 99-00, og her var planen, at de skulle udfases i 2008. Men de bliver ikke nævnt før, at pengene til nye kampfly er bevilliget. En simulator kan ikke bringe folk fra et sted til et andet sted, og en videomøde kan ikke altid anvendes.
  Samt vedligeholdelse flyvning er stadig påkrævet.

  Så kan man også spørge sig selvom, hvornår tiden er inden til et større UAV systemer, og til luftværn.