Første 100 dage: Forsvarsminister med fart på

I dag er det præcis 100 dage siden, at Peter Christensen (V) overtog forsvarsministerposten fra partifællen Carl Holst, der nåede at være forsvarsminister i 93 dage. Og mens Holst havde svært ved at finde tid til andet end at forsvare sig i forhold til skeletter fra hans fortid, så har Peter Christensen haft anderledes arbejdsro. Og det er blevet udnyttet.

Hvis vi ser på de første 100 dage med den elektrikeruddannede sønderjyde i hjørnekontoret i Forsvarsministeriet, så er der særligt en bedrift, der springer i øjnene. Og det er naturligvis, at Peter Christensen formåede at få finansminister Claus Hjort Frederiksen og resten af regeringstoppen med på, at der skulle anskaffes 309 pansrede mandskabsvogne.

Det var et overraskende højt tal, som de færreste formentlig havde regnet med man ville kunne hente hjem. Men det kunne den tidligere finansordfører og skatteminister. Og det har aftvunget respekt flere steder i forsvarsmiljøet. Her ser man den bedrift som et udtryk for, at man har fået en stærk minister, som er klar til at slås for midler til sit ressortområde. Som mangeårigt folketingsmedlem og ordfører på centrale økonomiske områder må man antage, at man nu har fået en minister med særligt veludviklede forhandlingsevner. En, der kender spillet på Borgen.

Login

 • Anmeld

  Jim

  De sidste mange danske forsvarsministre har ikke haft hjertet med i deres arbejde og kæmpet reelt for landets forsvarsevne. Deres indsats kan faktisk betegnes som administrerende, men undergravende når vi ser på resultatet.

  Da Winston Churchill for anden gang blev Marineminister,
  gik der en lakonisk telex ud til samtlige marine enheder fra flådeledelsen. “Winston is back!”

  Måske engang det danske forsvar vil sende en besked rundt, "Peter er tilbage!"

  I hvert fald er Peter Christensen kommet væsentligt bedre fra start end man turde håbe på, og et "godt" typevalg kan ende med at kåre Peter som den bedste forsvarsminister i nyere tid.