Israelere og fravalgte briter vil være med i artilleriudbud igen

Israelske Elbit afleverede tirsdag et tilbud til Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) som en del af det nye artilleriudbud. Elbit håber på at blive prækvalificeret og gentage successen fra under et år siden.

For som mange sikkert husker, så kom Elbit faktisk bedst ud i det udbud om at levere artillerisystemer til det danske forsvar, som blev gennemført for et år siden. Det fik man et pænt brev om. Men i 12. time på det afgørende forsvarsforligskredsmøde i april sidste år valgte politikerne at stoppe udbuddet. Officielt fordi man gerne lige ville holde på pengene indtil man vidste hvad det ville koste at reparere en helikopter, der var havareret i Afghanistan året før. Men reelt handlede det om, at især de radikale ikke ønskede at købe militært isenkram fra Israel.

Nu forsøger vi så igen og israelerne er med igen. Det samme er britiske BAE Systems. Det bekræfter selskabet overfor nytkampfly.dk. BAE og deres M109 blev ellers siet fra i det første udbud, da man ikke kunne leve op til kravet om at kunne skyde mindst 40 kilometer. BAE byder ind med hele to systemer - Archer og M109.

Login