Britisk ambassadør: Danmark bør købe Eurofighter

Da den danske forsvarsindustri onsdag og torsdag i sidste uge havde sat hinanden stævne til sit årsmøde, var festmiddagens gæstetaler den britiske ambassadør til Danmark, Vivien Life. Og hun havde ét krystalklart budskab:

”Danmark bør købe Typhoon,” slog ambassadøren fast i sin tale med henvisning til Eurofighter Typhoon-kampflyet, der som bekendt er med i den danske kampflykonkurrence.

For selvom UK selv har købt F-35 og selvom britiske BAE Systems er en af de primære underleverandører til F-35, så er det Eurofighter, som den britiske regering helst ser vi køber. Dele af flyet bliver nemlig bygget i Storbritannien. Og arbejdspladser er det stærkeste kort.

Login

 • Anmeld

  Henrik Andersen

  Jamen selvfølgelig skal Danmark købe Eurofighter af hensyn til britiske arbejdspladser...

 • Anmeld

  tomp

  Ikke alene på grund af Engelske arbejdspladser, også grundet en ekspansion af danske arbejdspladser med op til 5-7000 stk ( incl.maintenaence ) ved Airbus Industries generelt.

  Og forståeligt nok havde LM som hovedsponsor ved konferencen, frabedt sig drøftelser af Nyt Kampfly til DK, da LM -INTET -INTET har at tilbyde i den retning andet et haltene projekt som ikke er,og bliver vel aldrig færdigudviklet nemlig FS-35 FLYING SCANDAL, or nearby flying JSF ( Joint Scandal Fighter ) F-35.

  Nu er det jo næsten fastslået at pladsen som topfavorit er blegnet, selvom Eurofighter, "kun" deltager nu med yderst reduceret kraft og kun pr. E-mail. Men det kan også indikere, at favoritpladsen er overtaget af AIRBUS, ligesom de er førendene på civil luftfartsside.
  god Søndag Tom.P

 • Anmeld

  leif liltorp

  Ja Tomp.Sådan

 • Anmeld

  Henrik

  @top
  Enig et langt stykke hen ad vejen.
  Men uanset hvor stor fiasko F-35 er og hvor lidt LM tilbyder, så står F-35 stadig som favorit. Fordi politikkerne ikke tør tage en beslutning der kunne støde forholdet til USA.

 • Anmeld

  Henrik

  Undskyld jeg mente tomp ikke top

 • Anmeld

  Jan Nielsen

  Hvor ville det være dejlig, hvis der kom en fornyet budrunde, hvor alle kandidater skulle enten give modkøb, eller fritages derfor. Så kunne det blive skægt at se om franskmændene ville byde ind. Deres fly er jo også battle proven. Både over Libyen og Syrien har de vist deres værd.

 • Anmeld

  UR

  Arbejdspladser er da vigtigt for samfundet i almindelighed, forholdet til USA selvfølgelig også af største vigtighed. Jeg mener dog fortsat, at det vigtigste når vi(forhåbentlig engang?)skal købe nye kampfly må være flyets evne til at løse de opgaver vi har behov for fly til at løse!? Disse andre forhold må være underordnede (ikke ligegyldige, men i ordets bogstavelige forstand)

 • Anmeld

  Anders Thomsen

  Danmark skal ikke købe kampfly for at give industistøtte til hverken Terma, BAE eller Lockheed Martin. Vi bør købe det fly hvor vi får mest duelighed for pengene. Ingen af kandidaterne er specielt gode hvad det angår, men Eurofighter er da bestemt et bedre bud end det elendige, fejlbehæftigede og ekstremt dyre F-35.

 • Anmeld

  CP

  http://nyheder.tv2.dk/udland/2016-02-15-generalmajor-besvimer-under-pressekonference-i-pentagon

  Kommentaren 38 sekunder inde er fuldstændig priceless!
  Generalen har det i øvrigt godt igen.

 • Anmeld

  tomp

  Dejligt med "klarsynede" og professionelle kommentarer herover.

  Tak skal I have, Tom.P

 • Anmeld

  jenoghen

  @CP. Den replik er jo priceless. Men det er jo kun det samme som sker med de lande, der køber flyet. Der taber økonmien også vejret efter en hård omgang influenza. ;-)