Nu er testen af lastbilerne afsluttet

Mere end 1.200 kilometer er der blevet kørt i øvelsesterrænerne ved Oksbøl og Finderup ved den netop afsluttede test af de fire lastbilkandidater, som deltager i det igangværende udbud af mellem 700 og 900 nye lastbiler til Forsvaret. Det skriver vores venner på krigeren.dk.

Der er blevet foretaget i alt 224 gennemkørsler på fem forskellige baner af 16 erfarne kørere fra forsvaret. De har efterfølgende svaret på 208 spørgsmål. Målet med testen har ifølge krigeren.dk været at afprøve lastbilernes mobilitet, smidighed og komfort.

Som nævnt tidligere, så deltager Iveco, MAN, Mercedes-Benz og Scania i konkurrencen om en syv-årig rammeaftale med en værdi op mod 1,5 mia. kroner. De skal til september aflevere deres bedste og sidste bud (Best and final offer (BAFO)) til Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI). I november forventes en vinder udpeget og en kontrakt underskrevet til december.

Forrige artikel Isbrydere svære at sælge Isbrydere svære at sælge Næste artikel Kampflyindkøb: Først nu det for alvor begynder - og vi har den dårligste hånd Kampflyindkøb: Først nu det for alvor begynder - og vi har den dårligste hånd
 • Anmeld

  Schmidt

  Det er ikke, for at være sjov.
  Men hvad skal der bruges 700 - 900 lastbiler til.
  Det lyder af mange til så lille et forsvar.

 • Anmeld

  Schmidt

  Det er en udskrivning på ca. 1,5 milliard. Er der slet ingen herinde, der har en mening og et svar til mig.