Lomborg-bestyrelse sprængt

Professor Poul Harremoës forlader med øjeblikkelig virkning bestyrelsen for Institut for Miljøvurdering. "Jeg finder ikke længere, at jeg kan være med i dette cirkus", oplyser Poul Harremoës.
Efter at Bjørn Lomborg i går bebudede sin afgang som direktør for Institut for Miljøvurdering, har bestyrelsesmedlem professor Poul Harremoës valgt at forlade bestyrelsen i protest.

Bjørn Lomborgs sekretær betegner historien i B.T. om Lomborg tilbagetræden som en "and", og Lomborg selv mener, at der er tale om en misforståelse. omend han næppe gennemfører alle fem år som direktør:

"Jeg går - på et eller andet tidspunkt. Før eller siden vil jeg tilbage til Aarhus Universitet. Og det har ikke været en hemmelighed over for bestyrelsen", siger Bjørn Lomborg.

Et andet medlem, professor Karl-Gustaf Löfgren, siger fra. Löfgren, der er prodekan på Samfundsvidenskabeligt Institut ved Umeå Universitetet i Sverige, mener, at bestyrelsen nu må forhandle med Bjørn Lomborg om at få ham til at stoppe som direktør med det samme.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00