Debat

Skandaløs pressebetjening af Fogh

Koncentrat af lederen "En ombudsmandssag" 16/1-03 i Jyllands-Posten, om regeringens EU-udspil, som systematisk er blevet lækket til udvalgte medier, mens andre ikke har kunnet få fat på den, når de har spurgt om det.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
(...)En afgørende vigtig statsministertale om EU blev i går styret hen til tre udvalgte medier. Denne fremgangsmåde er en skandale, som føjer sig til en kendt række, der omfatter brugen af løgn og forsøg på manipulation.(...)

Selektiv betjening af pressen strider mod fundamentale forvaltningsretlige regler og er en oplagt sag for ombudsmanden. For naturligvis må der råde et ubetinget krav om lighed og saglighed i al offentlig forvaltning.

Der er tale om udspekuleret forskelsbehandling - et initiativ, som selvsagt skal tjene regeringens interesser.(...)

I politisk debat forsvinder substansen, idet alt i det topmoderne samfund skal gøres til form og facade. Hertil behøves eksperthjælp - ikke mindst den hjælp, som gør sig klog på kommunikation.

Men brud på forvaltningsrettens lighedsprincip, der påbyder centralforvaltningen at behandle alle borgere, herunder alle medier, ens, er et helt fundamentalt pricip i et demokrati.

Selektiv betjening af pressen strider mod fundamentale forvaltningsretlige regler og er en oplagt sag for ombudsmanden.

Jyllands-Posten
På lederplads

For Jyllands-Posten er det en ufravigelig, men også kær, pligt at slå ned på og udstille enhver form for udspekuleret opportunisme i vort regeringsapparat og dets mange forgreninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00