Debat

Useriøs udmelding fra Lomborg

Koncentrat af lederen "I krudtrøg" 16/1-03 i Berlingske Tidende, om fremtiden for Institut for Miljøvurdering, efter direktør Bjørn Lomborgs værk "The Skeptical Environmentalist" er blevet erklæret videnskabelig uredelig.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
(...)Men Bjørn Lomborgs udtalelse om, at han nok forlader sin post i en nærmere fremtid, har unægteligt gjort livet svært for instituttets bestyrelse.

For midt i kampen for retten til at debattere miljøpolitikken er det ikke seriøst, at den centrale skikkelse i kampen, direktøren, efter mindre et år i jobbet meddeler, at han forresten muligvis måske bliver træt af arbejdet om et eller andet kortere stykke tid. Et af bestyrelsesmedlemmerne er endda blevet så forfærdet, at han benyttede lejligheden til at gå.

Det, der er brug for nu, er en anerkendelse af det forhold, at instituttet er et vurderingsinstitut, hvis formål er at skabe debat på et sagligt grundlag. Den debat er hårdt tiltrængt, og hverken direktør, bestyrelse eller regering bør lade sig kyse af krudtrøgen i kampen om retten til at have en mening.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00