Brev fra fødevareministeren til Fødevareudvalget

Claus Iversen
Dokumentation

Kommissionen har i henhold til artikel 6, stk. 4, i forordning (EF) nr. 258/97 af 27. januar 1997 om nye levnedsmidler og nye levnedsmiddelingredienser med skrivelse af 6. januar 2003 fremsendt Gezoondheidsraad’s (NL) rapport om Roundup Ready Maize line – Herbicide-tolerant maize (NK603) til medlemsstaterne. Den genmodificerede fødevare ønskes godkendt til forhandling i fællesskabet.

I henhold til artikel 6, stk. 4, i RFO 258/97 kan medlemsstaterne fremsætte bemærkninger til markedsføringen eller fremsætte begrundet indsigelse herimod inden for 60 dage fra Kommissionens videresendelse af rapporten. Svaret vedrørende majsproduktet skal således være Kommissionen i hænde senest den 6. marts 2003.

Endvidere har Kommissionen med skrivelse af 19. december 2002 fremsendt notifikationer vedrørende Cottonseed oil from genetically modified cotton line 1445 og line 531 fra Monsanto. Disse produkter er af UK fundet "substantially equivalent" – "svarende til eksisterende levnedsmidler" jf. forordningens artikel 3, stk. 4.

I tilfælde af indsigelser fra andre medlemslande afgøres sagerne i Den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundheden.

Som bekendt opnåede vi under det danske formandskab politisk enighed om nye godkendelsesregler for genmodificerede fødevarer og foder. De nye regler

er nu til behandling i Europa-Parlamentet. Jeg finder det mest hensigtsmæssigt, at nye GMO-godkendelser kommer til at ske efter den nye forordning, hvilket jeg vil meddele Kommissionen, ligesom jeg vil rejse sagen over for andre medlemslande.

Jeg vil oversende de relevante dokumenter til udvalget og orientere udvalget om Fødevaredirektoratets tekniske vurdering, når den foreligger.

 

Med venlig hilsen

 

Mariann Fischer Boel


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00