Ny chef forsvarer fødevaresikkerhed

36-årig ny kontorchef for det centrale kontor for fødevaresikkerhed i Fødevaredirektoratet. Han mener, at fødevaresikkerheden aldrig har været så god som nu - men forbrugernes forventninger har heller aldrig været så høje.
Rasmus Nielsen
Det er en politisk tænkende embedsmand, men også en forsvarer af systemet, der har sat sig i den centrale kontorchefstol for fødevaresikkerhed i Fødevaredirektoratet.

Esben Egede Rasmussen (36) tiltrådte 1. januar som chef for de i alt 30 ansatte i Fødevaredirektoratets kontor for fødevaresikkerhed (FA2). Han er glad for at have et, som han udtrykker det, "højpolitisk ansvarsområde:"

"For 10-15 år siden var miljøpolitik det, alle gik op i, skovdød osv. I dag har fødevaresikkerheden til en vis grad taget over som det højpolitiske område. Fødevarepolitik er gået fra at være hverdagspolitik til at være højpolitik. Det er jeg glad for, for det gør naturligvis vores arbejde mere spændende, at der sker noget politisk", siger kontorchefen til Ugebrevet FødevareTinget, som vi udgiver.

"Jeg mener afgjort, at forbrugerne kan have tillid til den kontrol, der foretages herhjemme. Der er aldrig gjort så meget for fødevaresikkerheden som i dag. Men som følge af strukturudviklingen i produktionsledet er fødevaresikkerhed blevet meget mere komplekst. Overordnet er kravene til virksomhederne klart øget de senere år. Man skal i den forbindelse gøre sig klart, at forbrugerne i dag har større krav til sikkerheden end for få år siden. Fødevarebevidstheden er betydelig højere i dag."

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00