Israel får sin første F-35er

Fornylig modtog det israelske flyvevåben officielt sin første F-35I. Flyet rullede ud fra Lockheed Martins samlehal i Fort Worth, Texas og fløj til Luke Air Force Base i Arizona, hvor de første australske og norske F-35’ere også står. Her lærer landenes piloter og mekanikere at flyve og vedligeholde de nye fly, inden de tager dem med hjem.

Planen er at de første israelske F-35’ere skal lande på Nevatim-basen i Israels Negev-ørken i december i år. Israel har købt 33 F-35’ere til levering frem mod år 2021 samt option på yderligere 17 fly. Sammen med Korea og Japan er Israel F-35 kunde uden at være partner i projektet. Israel er den første af de indtil videre tre internationale kunder til at modtage F-35.

Den israelske version af F-35A har israelsk-bygget udstyr til elektronisk krigsførsel samt mulighed for at bære israelske bomber, som andre landes F-35’ere ikke kan medtage. Stykprisen er derfor også noget højere for en israelsk F-35’er end en normal amerikansk, norsk eller australsk F-35’er.

Login