Dansk Fisk: Minister undviger

Formanden for Dansk Fisk mener, at fødevareministeren svarer udenom på spørgsmålet om udsmidning og maskestørrelser. Derfor planlægger han nu at sende et nyt brev til ministeren for at afkræve hende et svar.
Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) svarer udenom i sagen om udsmidning og maskestørrelser, mener formanden for fiskeriindustriens brancheorganisation Dansk Fisk. Han vil nu, sammen med FødevareIndustrien, sende ministeren endnu et brev for at få hende til at tage hånd om problemet.

"Vi er stærkt utilfredse med, at der ikke er kommet en afklaring omkring udsmidning og maskestørrelser," siger formanden for Dansk Fisk, Jens Tellefsen til Ugebrevet FødevareTinget, som vi udgiver. Han gør opmærksom på, at det er tvingende nødvendigt, at der kommer en løsning på problemet nu, hvis bæredygtigheden i fiskeriet skal sikres.

Reaktionen kommer efter, at Dansk Fisk og FødevareIndustrien har fået svar på det brev, som de sendte til fødevareministeren i december. Her gør de opmærksom på en række problemer inden for fiskeriet. Udover udsmidning og maskestørrelser, drejer det sig også om problemer med frihandel og tekniske handelshindringer.

"Brevet er sendt før fiskerireformen, og vi har ønsket at give ministeren vores bud på, hvilke problemer, vi står overfor. Derfor er det skuffende, at man fx. har sat maskestørrelserne ned til 100 mm fra de nuværende 120 mm, når man i stedet burde være gået den modsatte vej. Vi ved jo, at de mange småfisk, der hvert år må kaseres, er med til at underminere bæredygtigheden i fiskeriet," siger Jens Tellefsen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00