Ulla Sandbæk på irakisk fredsmission

Dansk Europa-politiker deltager i delegation, der søndag rejser til Bagdad.

Jeg nærer ingen illusioner om, at mit besøg vil forhindre krigen. Skulle den ulykkeligvis blive gennemført, er det vigtigt at der findes politikere, som har markeret at de er modstandere af krig.

Ulla Sandbæk
Medlem af Europa-Parlamentet (JuniBevægelsen)
Medlem af Europa-Parlamentet Ulla Sandbæk tager til det krigstruede Irak på en fredsmission, oplyser JuniBevægelsen i en pressemeddelelse.

"Jeg nærer ingen illusioner om, at mit besøg vil forhindre krigen. Skulle den ulykkeligvis blive gennemført, er det vigtigt at der findes politikere, som har markeret at de er modstandere af krig. Når stumperne af Iraq skal samles op efter en krig, skal der være troværdige samtalepartnere med den arabiske verden. Jeg vil gerne kunne være en sådan samtalepartner", siger Ulla Sandbæk.

Ulla Sandbæk rejser til Bagdad på søndag med en gruppe EU-parlamentarikere for at mødes med en række NGO'er, FN-repræsentanter og politikere. Målet med rejsen er at markere modstand mod en kommende krig, samt at skabe kontakter til fredelige kræfter i Irak.

"Jeg mener at alt, som er menneskeligt muligt, bør gøres for at prøve at forhindre en krig. FN-resolutioner skal naturligvis overholdes, men en krig må være absolut sidste udvej og hele verdenssamfundet skal bakke op omkring en militær aktion, hvis den skal gennemføres. I den proces er det vigtigt at skabe kontakter og gøre sine egne erfaringer på stedet", forklarer Ulla Sandbæk om baggrunden for rejsen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00