Producenter tøver: Hvad vil Danmark på missilforsvar?

Skal vi bruge løs af markedsføringskronerne og rulle vores kampagneapparat ud i Danmark i håb om at vinde kontrakten på at levere nye radarer til missilforsvar til den danske flåde? Det spørgsmål stiller flere internationale våbenproducenter sig selv i øjeblikket. Og meget tyder på, at svaret i flere lejre indtil videre er nej.

Således har kun hollandske Thales og den danske outsider Weibel aktivt meldt sig på banen og er begyndt at markedsføre sig selv og deres løsning overfor danske politikere, medier og andre stakeholdere. Oplagte leverandører som Lockheed Martin og BAE Systems har ikke rørt på sig.

At radarproducenterne ikke har kastet sig frådende ind i at føre kampagne i Danmark skyldes sandsynligvis, at man er i tvivl om hvorvidt Danmark nu også reelt vil det her. Vi har lovet NATO at udstyre mindst én fregat med missildetekteringskapacitet. Men det er mere end to år siden nu. Og den endelige beslutning skal træffes som en del af det forsvarsforlig, som skal indgås i løbet af 2017. I forsvarsforliget skal der også være plads til mange andre ting. Og blandt andre Dansk Folkeparti har igen og igen stillet sig kritisk overfor missilradaren, mens det nye regeringsparti, de konservative, har sagt, at det er vigtigt - men ikke det vigtigste - i et nyt forsvarsforlig.

Login