Haderslev tager idé om nyt vedligeholdelsescenter ind på Borgen

Som omtalt tidligere, så har Haderslev Kommune i forlængelse af valget af F-35 arbejdet på at formulere et koncept for flyvedligeholdelse, som kan etableres på Flyvestation Skrydstrup under navnet "Aeronautical Center of Excellence - Denmark" (ACE-Denmark).

ACE Denmark skal være den fysiske ramme for en række virksomheder og institutioner, der sammen med Forsvaret bidrager til drift og vedligeholdelse af luftfartøjer. Det medvirker til at sikre danske erhvervsinteresser og bidrager til vækst og skabelse af højteknologiske arbejdspladser i regionen. Alternativet kan blive, at den avancerede flyvedligeholdelse sker i udlandet, lyder advarslen i det materiale, som Haderslevs borgmester, H.P. Gejl (V), har med i tasken, når han torsdag drager til København for at mødes med politikere og embedsmænd.

Akkompagneret af sin kommunaldirektør starter Haderslev-borgmesteren med at spise frokost på Christiansborg med en række folketingspolitikere, der er valgt i Sønderjylland og/eller er deres partiers forsvarsordfører. Efter at have tygget færdig og sagt farvel til MF’erne, sætter Gejl og kommunaldirektøren kursen mod Ballerup, hvor Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har til huse. Her skal Haderslev-delegationen mødes med Generalløjtnant og direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Niels Bundsgaard, samt FMI’s stabschef, brigadegeneral Henrik Lundstein, der 1. januar forfremmes til generalmajor og bliver chef for kampflykontoret. Det flyttes ved samme lejlighed fra Forsvarsministeriets departement til FMI.

Login

  • Anmeld

    leif

    Borgmesterens entusiasme er respekteret.Men realistisk analyse må erkende,at vi også i denne sammenhæng bliver rendt i vores r..!!!!

  • Anmeld

    Halken

    Det er utroligt at vi har tre flybaser i Jylland. Flyvevåbnet er blevet et beskæftigelsesprojekt for udkants Danmark og så kan de alle tre konkurrere om at rande job til sig. Det hele burde samles i Karup.