Slut med dansk F-16 i F-35 programmet

[caption id="attachment_9471" align="alignright" width="300"]Foto: Flyvevåbnet. Foto: Flyvevåbnet.[/caption]Efter otte år er det danske F-16 fly med registreringen ET-210 på vej hjem fra USA. Her har det på Edwards Air Force Base i Californien fungeret som testfly i forbindelse med F-35 projektet - eller Joint Strike Fighter, som det hed da vi sendte flyet derover.

Som de gode købmænd vi er her i landet, så indgik flyet og en testpilot som en del af betalingen for Danmarks deltagelse i JSF-projektet. Afsted sammen med flyet har været en tekniker og piloten Casper Børge Nielsen med pilotnavnet PEL. Han modtog i øvrigt Danske Flyvejournalisters’ Ellehammer Pris i 2009 - råber redaktøren inde fra sit kontor. Han er nemlig intet mindre end formand for den 80 år gamle forening. Men det er en anden historie.

Der er langt fra Californien til Skrydstrup i en F-16, så flyet og en eskorterende Challenger "hopper" hjem, og siden afgangen tirsdag morgen fra Edwards AFB, har de været i Nebraska, Atlantic City, Goose Bay i Cananda og landede torsdag på Søndre Strømfjord i Grønland. I dag går turen via Island til Danmark, skriver Flyvevåbnet på sin Facebook-side, hvor der er flere billeder fra hjemturen.

Login

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  Der er hvis også hårdt brug for den og PEL, her hjemme, hvis den da ikke er slidt helt op.
  Lad os se en artikel/interwiev med PEL, om hans oplevelser "i det fremmede"
  forslag til artikel-overskrift : Virker lortet PEL ??, og er det pengene værd ??

 • Anmeld

  olavi

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  to: olavi, tak for linkèt, jeg håber PEL har ret i hans påstand om F-35...
  - 27 fly til erstatning for alle vore F-16, synes for lidt.
  - Prisen, prisen, prisen