Om autorisation m.v. ved behandling og salg af animalske fødevarer m.v. samt kontrolmærkning af animalske fødevarer

Claus Iversen
Dokumentation

§ 1

I bekendtgørelse nr. 26 af 18. januar 2002 om autorisation m.v. ved behandling og salg af fødevarer m.v. samt kontrolmærkning af animalske fødevarer, som ændret ved bekendtgørelse nr. 624 af 26. juli 2002 og bekendtgørelse nr. 630 af 31. juli 2002, foretages følgende ændringer:

1. § 9, stk. 2, nr. 4 affattes således:

»4) Slagtning, rensning og salg af fisk, krebs- eller bløddyr, når slagtning eller rensning samt salg sker fra fiskefartøj eller akvakulturbrug. «

2. Bilag 1, kapitel 1, nr. 6 affattes således:

»6) Ved slagtning forstås aflivning af dyr med henblik på produktion af fødevarer. Såfremt der foretages bedøvelse og afblødning, anses disse arbejdsprocesser for en del af slagtningen. Aflivning af vildtlevende dyr på et jagtområde anses ikke for slagtning.«

3. Bilag 1, kapitel 2, sidste punktum affattes således:

»Som et led i primærproduktionen anses også de hertil knyttede aktiviteter som f.eks.:

1) engrossalg af egne afgrøder, husdyr, jagtvildt, fangst m.v.,

2) opbevaring, sortering, simpel rensning, vask m.m., bulkemballering eller færdigpakning af egne vegetabilske fødevarer,

3) sortering, færdigpakning og mærkning af vegetabilske fødevarer for op til 2 andre primærproducenter, samt

4) slagtning, rensning og opbevaring af fisk ombord på fiskefartøjer.«

§ 2

Bekendtgørelsen træder i kraft den 8. februar 2003.

Fødevaredirektoratet, den 30. januar 2003

P.D.V.
Henrik G. Jensen

/Lisbet Nielsen


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00