Trump: F-35 bliver billigere og endnu bedre

På et pressemøde onsdag fik USA’s kommende præsident, Donald Trump, gjort det klart, at han ikke har i sinde helt at skrotte F-35, sådan som der er blevet spekuleret i siden Trumps tweets i december sidste år. Han har brugt en del af sin tid de seneste måneder på at tale med militære topfolk om F-35 programmet. Og på den baggrund bekendtgjorde Trump, at hans administration kommer til at gøre store ting med F-35 programmet - og måske også på F-18 programmet:

"I’m very much involved with the generals and admirals on the airplane, the F-35 — you’ve been reading about it. And it’s way, way behind schedule and many billions of dollars over budget. I don’t like that. ... And the admirals have been fantastic. The generals have been fantastic. I really got to know them well. And we’re going to do some big things on the F-35 program and perhaps the F-18 program.

Han fortsatte:

Login

 • Anmeld

  Thomas Larsen

  Jeg tror, man er gået fra, at F-35 nærmest skulle erstattet alt og alle, til at selv hærdede fanatikere ikke mener, det skal stå alene i hvert tilfælde de næste 2-3 årtier.
  Specielt hos USN bliver Super Hornet vist først erstattet når/vis 6. generationsfly kommer på banen. Desuden er Super Hornet det nyeste, amerikanske 4. generations fly. På den måde giver det god menings at videreudvikle flyet.

 • Anmeld

  E. Petersen

  Har den gale T(r)umpe overhovedet kunne overholde et eneste ord, af alle de udtalelser/løgne han har fyret af indtil videre.

  Kors i hytten, hørte hans pressemøde i går - kan godt forstå de analytikere der siger, de næste 4 år bliver noget af en rutsjebanetur :-)

 • Anmeld

  CP

  Jeg tror det bliver hårde tider for C udgaven, men det kan vi jo så være ligeglade med her i DK..

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Nyt kampfly.dk skriver:
  Hvad kan vi så udlede ud af onsdagens udtalelser?
  – At vi får konkurrence som lægger pres på Lockheed Martin.
  – At F-35 bliver bedre end det er i dag.
  – At omkostningerne ved F-35 kommer (endnu) længere ned.
  Det sidste kan danske skatteydere være enige med ham i.

  Min kommentar:
  Hvad sagde jeg?
  Jer skrev, at jeg var helt sikker på at Trump nok skal finde smertegrænsen for prisen hos Locheed, via hans klare tampning af underleverandører.
  I øvrigt en helt normal procedure for konkurrence i det private erhvervsliv.
  Det kan så undre at Danske Regeringer (primært akademikere) endnu ikke har lært den procedure.
  Men det skyldes formentlig at de kun skal hive pengene op af skatteborgernes lommer.

  Nyt kampfly.dk skriver:
  Meget usædvanligt, at en præsident kommer til at følge et materielindkøb så tæt.
  Men det må vi andre så vænne os til.

  Min kommentar: Der vil jeg lade brugerne gætte på hvem ”vi andre” er, som nu skal til at ”vænne os til” konkurrence.
  Mvh

 • Anmeld

  Tumms

  "Med de udtalelser blev vi en anelse klogere på Trumps tanker om F-35 programmet og tankerne omkring at få Boeings F-18 program indover. For de to tweets før jul skabte en hel del forvirring og rejste en lang række spørgsmål".

  Blev vi virkelig en ANELSE klogere...Trumps snakker og snakker, lover og lover. Men siger han egentlige mere konkret denne gang end før jul. En masse dejlig såkaldt valgflæsk hvor han lover, at gøre alting bedre og billigere. Vel noget alle vælgere, amerikanske som danskere kan lide at høre...Men kan han levere, når det kommer til stykket. Ofte der det generelt halter med politikere.

 • Anmeld

  KimE

  " Man kan så diskutere om F-35 rent faktisk – her i 2017 – er i så katastrofal en tilstand, som Trump giver udtryk for. Forsinkelser og budgetoverskridelser hører primært fortiden til. "

  Om f35 hade varit lika färdigt 2011 som det är idag hade det inte varit några problem.

  F35a behövs men antalet kan diskuteras andra plan kan köpas in eller att USA påskyndar nästa stridsflygprojekt som ska ersätta bl.a. f15.

  F35b det finns inga andra alternativ för marinkåren och andra intressenter så det går inte att röra. US marines flyger dessutom gamla f18 så det är bråttom.

  F35c ligger efter de andra modellerna, problem med catobar take off ska börja lösas först efter 2019 och beräknas 1-3år. Att köpa in fler super hornet och Growler är ett attraktivt alternativ till halva priset av f35c.

 • Anmeld

  KimE

  ALIS 3.0 blir försenad till mitten av 2018. I den nuvarande versionen måste de ändra inställningarna i webbläsaren och då sänka cybersäkerheten.

  http://www.theregister.co.uk/2017/01/12/f35_alis_software_delayed/

 • Anmeld

  Ib Holland

  Hvis F35 bliver billigere - i USA - betyder det vel ikke nødvendigvis, at andre købere slipper billigere. Jeg tænker: omkostningerne mindskes vel ikke, selvom en hystade kræver det, så LM skal vel sikre sig på anden vis, og er det så ved at sætte prisen op for fly til f.eks. DK?

 • Anmeld

  Ib Holland

  ... og gad vide, hvordan det kommer til at gå med betingelserne for udenlandske leverancer af dele til F35 ...

 • Anmeld

  Nielsen

  Ib Holland

  Som jeg forstår det køber vi i puljer sammen med de andre lande, så prisen for de involverede lande bliver ens

 • Anmeld

  Soleso

  The free meal is over!

  F35 bliver væsentligt billiger? Måske, men ikke for os, eller andre vasalstater. Det bliver sikkert lettere at nedsætte jordens rotationshastighed, end at komme uden om at betale for, hvad USA fremover mener vores sikkerhed koster dem.

  Vi kommer til at betale mere for f35, det er det der er det smukke.
  For "barnet" er indenfor, og man er i fuld gang med at skrive under, inden man kender prisen :-)
  Når Trump siger, at han syntes NATO er gammeldags, så er det fordi han ved, at det er USA der siden 2. verdenskrig har måtte samle regningen op, alle var forduftet.

  De europæiske Nato-lande har svigtet de sidste 25 år på flere en én måde. Vi været egoistiske og forkælet os selv grænseløst, og vi har svigtet chancen for at hjælpe USA med at udvikle deres eget land. Og hvem ved hvad gratis uddannelser de sidste 10-15 år kunne havde betydet for dette præsidentvalg.
  Bare én gratis uddannelse til hver enkelt amerikansk medborger ;-)

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  Bemærk at Mexico komme til (jvf Hr Trump)betale for HANS nye grænsemur, selv om de ikke vil....
  Hvilke andre regninger for egne projekter kan betales af "vennerne" ?????? hva tror i selv ?
  Har Hr Trump overhovedet penge at betale F-35 med, når skatten jvf. ham selv skal sættes ned ?????
  Betaler NATO allierede nok til alliancens samlede forsvar jvf. Hr Trump ????, og hvem gør ikke ???
  Spørg anderledes, og et anderledes billede tegner sig i horisonten.....
  mvh
  Anders Eriksen