Lys over IT-jobmarked

null
Jon Adelsten
Forskningsminister Birte Weiss vil oprette et barometer over udbud og efterspørgsel indenfor IT-kompetencer. Barometeret skal løbende supplere politikere og branchen med opgørelser over hvilke kvalifikationer der mangler på IT-jobmarkedet.

Virksomheder skal have gavn af barometer
Initiativet hilses velkommen af IT-brancheforeningens formand Michael Mathiesen. Han mener det er en uholdbar situation, at samfundet ikke ved om der mangler 4.000 eller 40.000 ansatte med IT-kvalifikationer på arbejdsmarkedet. I et nytårsbrev til forskningsministeren skriver Michael Mathiesen, at IT-brancheforeningen lægger vægt på, at barometeret bliver et dynamisk redskab, så de virksomheder der leverer data også får noget ud af projektet.

Totalt overblik
Barometeret skal desuden måle ledighed for personer med IT-uddannelse samt den forventede fremtidige efterspørgsel på IT-kompetencer indenfor forskellige sektorer og brancher. Desuden skal der skabes et overblik over integrationen af IT i alle dele af den danske uddannelsessektor. Kortlægningen er en del af ministerens netværksredegørelse, som blev præsenteret i december. Folketinget skal diskutere redegørelsen d. 24. januar.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00