Afsluttende F-35 testflyvninger kan blive mere end to år forsinket

Den afsluttende test og evaluering af F-35 inden flyet går i masseproduktion vil først kunne indledes mere end et år senere end planlagt og i værste fald vil det først ske mere end to år efter planen. Det fastslår Pentagons særlige kontrollør af de forskellige våbenprojekter, som det amerikanske forsvar har under udvikling. Han hedder David W. Duma og er konstitueret Director of Operational Test and Evaluation (DOT&E) på vegne af den normale director Michael Gilmore, som vist er på vej ud i forbindelse med skiftet af administration.

I sin årlige gennemgang af de mange projekter opremser DOT&E en lang række problemer med F-35 og konkluderer på den baggrund, at man ikke kan starte den afsluttende testfase, kaldet Initial Operational Test and Evaluation (IOT&E), i august i år:

"Based on these ongoing problems and delays, and including the required time for IOT&E spin-up, the program will not be ready to start IOT&E until late CY18, at the soonest, or more likely early CY19. In fact, IOT&E could be delayed to as late as CY20, depending on the completion of required modifications to the IOT&E aircraft."

Login

 • Anmeld

  Hans Peter Michaelsen

  Der er ikke noget der peger på, at de forsinkelser der skitseres, vil få indflydelse på den danske indfasning af F-35. Vi er nemlig flere år bagud i forhold til de fleste andre F-35 nationer og vi påbegynder først træningsflyvning med piloter i USA i 2021 når vi får leveret de første fly. Imidlertid kan forsinkelser som skitseret i DOT&E rapporten evt. betyde at andre nationers planer om fuld operativ indsættelse af F-35 kan blive lidt forsinkede.

 • Anmeld

  Martin

  Jeg syns du skylder at understrege, at der her er tale om Block 3F.
  Den første operative F-35 eskadrille deployerer i øjeblikket til Asien, og vil forventeligt inden for kort tid flyve de første kampoperationer.

  Omend teknisk super fyldestgørende, og interessant, så finder jeg overskriften ødelæggende for lægmands forståelse af projektet som helhed.

 • Anmeld

  CP

  "This OT assessment rated all IOT&E mission areas as “red,” including CAS, SEAD/DEAD, Offensive Counter Air (OCA) and Defensive Counter Air (DCA), AI, and Surface Warfare (SuW)."

  Den enhed som deployerer til Asien, har den disse problemer? For så vidt jeg kan læse af ovenstående er de problemer endnu ikke løst...

  Betyder det her ikke at DK flyene ikke bliver blok 4?

 • Anmeld

  KimE

  Problemet för Danmark och de andra länderna som köper f35 är att innan planet är färdigt kommer det att finnas 4-500 prototyper som ska uppgraderas till slutliga versionen. Kostnaden för detta kommer att läggas på kunderna antingen de som redan köpt planen eller de som kommer att köpa plan.F35 kommer bli helt ok ca år 2025.

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  Meget interessant . . . . .
  1)Vidste vore politikkere dette, inden de trykkede på KØBSKNAPPEN ????
  2)Havde vort egen "followup-team" orienteret FM og FM-udvalg, eller var de heller ikke klar over den GRAVERENDE SITUATION.
  3)Man har sagt JA TAK, til at købe "noget" som ikke er gen. 4 operational, og ikke har bestået IOT&E-test ???, end ikke færdig med SSD fasen
  Mit forslag : 1 Udskyd levering 3 år yderligere, forlang juridisk, økonomisk kompensation, hvis lev. betingelse og kondition af produkt Ikke er KONDITIONMÆSSIG.
  Dette begynder at lugte fælt
  mvh
  Anders Eriksen

 • Anmeld

  D. Jensen

  Fordi der er lidt forsinkelser på softwaren, himler F35 hadegruppen op

  Husk lige det når i køber jeres næste computer, softwaren skal være 100 procent fejlfri

  Nå hov så kan i kun få dos 3.3 som styresystem

 • Anmeld

  H. Eriksen

  @ D Jensen
  Ahh: den Kære software.
  Udvikling af software, samt fumleri med samme, er siden Windows blevet en form for legal unskyldning for at levere ting som ikke virker.
  Ikke desto mindre, så er all software afgørende for om det producerede er en klumpe jern, eller en maskine, som kan løse den opgave som producenten påstår.

  Hvis ikke softwaren virker, så er F-35 jo ikke et fly.

  Drop F-35 NU
  vælg Gripen-E til hele Norden
  Mvh

 • Anmeld

  D. Jensen

  H.E

  Du vrøvler som altid. Softwaren virker og flyder flyver der er bare nogle missionsspecifikke softwareprogrammer til enkelte områder der halter læs dog rapporterne. Tusindvis af test gennemføres hvert år med godkendt resultat.

 • Anmeld

  GD

  Bare lige bortset fra at alle F-35, alle varianter, fra lot 6 og frem alle ligger over 60% i availability, og det er ide gamle lot 5 fly og før der trækker ned, giver det en idé om hvorfor man skal ignorere dele af kritikken

  ***“The program has still not been able to improve aircraft availability, in spite of reliability and maintainability initiatives, to the goal of 60 percent, which is well short of the 80 percent necessary to conduct an efficient IOT&E and to support sustained combat operations. As a result, IOT&E will likely take longer than currently planned and suitability, along with fielded operations, will be adversely affected.”***

  Tjek tabellen på side 86. Lot 6 og frem klarer kravet, hvorfor den dramatiske konklusion om impact kun ekssterer på det digitale papir den er skrevet.

 • Anmeld

  Soleso

  Det er ikke spor underligt, at Trump instinktivt var ude med riven efter F35. Det fly har selv om man skulle tro at det var helt umuligt, mere hentehår end han selv har!

  30 år undervejs og end ikke færdig testfløjet.
  Og har aldrig bevist sit værd, faktisk mest det modsatte.

  Man kunne uden skam misbruge en kendt sætning:

  Aldrig har så meget i verdenshistorien været så afhængig af en enkelt mand, og et enkelt kampfly.
  Og aldrig har så mange tvivlet på et kampfly, og frygtet en enkelt mand så meget.

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  Til:D. Jensen 26. januar 2017 kl. 22:27

  1)Kravet til IOT&E, er mig bekendt 80 % i availability.
  jvf rapport, side 86, nederste højre side, har kun 3 stk (lot 8)F-35C, klaret dette krav i hele testperioden Okt 2015 - Okt 2016, ud af en samlet test mængde på 180 fly
  Lige lidt talmagi : 3X100/180= 1,666666% succes
  Er der noget jeg ikke forstår ???
  2)re: F-35 hadegruppen, og andre grupper !!
  Jeg er ikke medlem af nogen af disse grupper, men en snusfornuftig jyde, der vil have det jeg betaler for, uden at drive dig/mig og dine/mine børn og børnebørn til tiggerstaven, og jeg bliver normalt heller ikke betragtet som blåøjet og naiv, af min omgangskreds.
  3)re: Dos 3.3, og EDB systemer genereelt:
  -A)En ung mand, landflygtig i Rusland, har udtalt følgende :
  ENTEN ER ET SYSTEM SIKKERT, ELLER USIKKERT, det kan ikke være sikkert bare for nogle få valgte.
  Er du enig i hans antagelser/vurdering ????
  -B) F-35 vil ikke kunne operere/anvendes i kamp, hvis ikke softwaren virker 100%, er du enig ????
  -C Med den "historik vedr. overholdelse af tidsplaner", som denne producent har præsteret, ville du så købe en Lamborghini af ham ?????, og begynde at betale, før "varen" er leveret, konditionsmæssig, til aftalt pris ???

  Jeg hader ikke F-35, men jeg kan se at din tegnebog ikke er tyk nok til at betale for det antal fly der er nødvendig for at erstatte F-16, 1 til 1, men så kan man jo bare reducere på opgavemængden - - - IKKE ???
  med venlig hilsen
  Anders Eriksen
  Pens. KN/HJV

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  Til Nytkampfly.dk:
  Tak for en øjenåbner af de store
  (jeg går ud fra at det lille : Holy S..., ovenover Afs. 9, ikke er fra selve rapporten) ha ha ha.
  mvh
  Anders Eriksen

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  Og til sidst:
  Det er F-35A, som Danmark har "forelsket sig i"!!!

  jvf. rapport, side 86, nederste højre side, følgende:
  -(lot2/3)57% operational.=(stort update behov)
  -(lot 4) 61% operational.=(stort update behov)
  -(lot 5) 62% operational.=(stort update behov)
  -(lot 6) 67% operational.=(stort update behov)
  -(lot 7) 73% operational.=(vi nærmer os)
  -(lot 8) 79% operational.=(14 fly ud af 105 testede F-35A).

  Man kan argumentere, at disse tal i rapporten, er "politisk fnidder", hvilket så kunne modsvare LM`s overdrevne PR-informationer, men LM har ikke klaget/brokket sig (mig bekendt) over disse informationer i rapporten ??? nedenfor link til deres kommentar til rapporten:
  https://www.f35.com/news/detail/jpo-public-response-statement-dote-2016-annual-report-on-the-f-35

  Der er vist lang vej endnu ???, og man kan så starte med at spekulere over hvorfor C-modellen er nærmest de magiske 80%, som beskrevet i tidligere indlæg, hvem skal have den? ???, America First ???

  Jeg er stadig ikke F-35 hader, eller elsker, og jeg finder denne rapport yderst dækkende/sandruelig, om projektets aktuelle status, især nu, da Hr. Trump også har "taget fat i R.... på LM.
  Hvis dette projekt kørte på skinner, havde han sikkert mange mange andre vigtige gøremål.

  Den rigtige rapport er på 469 sider, F-35 behandles fra side 47 til side 106, link:
  http://www.dote.osd.mil/pub/reports/FY2016/pdf/other/2016DOTEAnnualReport.pdf

  mvh
  Anders Eriksen

 • Anmeld

  D. Jensen

  AE

  Dit vrøvl når niveauer man ikke troede var muligt

  7838 ud af 8774 test gennemført på f35 er meget godt

  Missioneff på ca 60 procent så 80 procent opnås i 2020

  Skal vi sammenligne lot 2 f35 mod Gripen lot 2 så så trillede Gripen lot 2 rundt ude på landingsbanen.

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  D. Jensen siger:
  28. januar 2017 kl. 15:29
  Kom ned fra hesten bror lort...
  Tror du på rapporten, eller ikke ??
  "80% opnås i 2020",Hvor f.... har du det fra, DER STÅR DET ER MÅSKE MULIGT I 2020.
  Sammenlign du bare ad h.... til, det interesserer mig ikke, Emnet er F-35, hold dig til det,
  Og find en anden tone du!
  Anders Eriksen

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  re: D. Jensen,28. januar 2017 kl. 15:29

  Jeg skulle lige læse dine andre indlæg, og fandt det herefter nødvendigt med en præcisering, i forhold til mit sidste svar

  DJ:Dit vrøvl når niveauer man ikke troede var muligt.....
  -DU HAR FÅET ET TYDELIGT SVAR, OG SPØRGSMÅL S. U.

  DJ:7838 ud af 8774 test gennemført på f35 er meget godt....
  -TOTALT INTETSIGENDE INFORMATION OM F-35`s FACTUELLE SITUATION, I FORHOLD TIL KONTRAKTLIG KONDITION PÅ LEVERINGSTIDSPUNKT, SOM ER OVERSKRIFTEN.

  DJ:Missioneff på ca 60 procent så 80 procent opnås i 2020..
  -60% SOMME TIDER, FOR NOGLE, DET SIDSTE SIGER SIG SELV.

  DJ:Skal vi sammenligne lot 2 f35 mod Gripen lot 2 så så trillede Gripen lot 2 rundt ude på landingsbanen...
  -JEG HAR TIDLIGERE BESKREVET MIT FORHOLD VEDRØRENDE NYT KAMPFLY, LÆS DEM, FØR DU FORMODER HVILKEN "HADER" JEG ER

  Tag nu lige og læs den rapport, - - DET HELE - -, og forstå den, hvis du kan ?

  Denne investering, vil efter min bedste overbevisning komme til "at spare/koste nødvendigt indkøb til de øvrige værn, mange år ud i fremtiden...det danske forsvar er mere end kun Flyvevåbnet !!!
  (Min kampuniform hedder m/58)(Der er indkøbt en "terrænbus" i stedet for IFV/IKK CV9035 - osv.)(Hva faen er det du ikke fatter ved mine indlæg)
  DEN SKAL FANDME VÆRE IORDEN, OG PRISEN SKAL HOLDE, FOR JEG SKAL BETALE, OG STADIG RENDE RUNDT I GAMLE KLUDE

  Summasumarum: Det er ikke dig der har overbevist mig om det geniale i køb af F-35, nærmest det modsatte

 • Anmeld

  D. Jensen

  AE

  Kurven for prisen følger lm,s estimat siden 2012
  Learningkurven for fejl er nedadgående helt efter planen

  Kun softwaren er bagud nu, men ikke mere end den har været
  Der er stadig nogle mekaniske udfordringer på f35c

  Det er alt F35 hadegruppen kan skyde efter... patetisk.

  Du skulle for øvrigt købe dig et nyt tastatur. Din caps lock har sat sig fast

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  D. Jensen: 29. januar 2017 kl. 11:11

  DJ:Kurven for prisen følger lm,s estimat siden 2012
  *Det vil jeg ikke håbe, for så har det lange udsigter med "nye BOWSER" til mig.

  DJ:Learningkurven for fejl er nedadgående helt efter planen
  *Det lyder da dejligt, "dont worry, be happy", det går måske bare lige lidt langsomt du, i forhold til planen ??

  DJ:Kun softwaren er bagud nu, men ikke mere end den har været
  *Du har absolut ret, du glemte bare at skrive ALTID til sidst, samt at det vil softwaren sandsynligvis altid blive ved med at være.

  DJ:Der er stadig nogle mekaniske udfordringer på f35c
  *yep, men den skal vi ikke have, det skal USMC/USN bla., jfv. rapport er F-35C længst fremme med udviklingen vedr. gennemførte test med tilfredstillende resultat, HVOR ER LM`s FOKUS ???
  F-35A (som vi skal have)har endnu ikke succesfuldt gennemført alle test`s med alle våbensystemer, herunder montering/indbygning, så den opnåede stealth funktion bibeholdes, osv - osv.
  Jvf rapport følgende uddrag:
  ***“The program has still not been able to improve aircraft availability, in spite of reliability and maintainability initiatives, to the goal of 60 percent, which is well short of the 80 percent necessary to conduct an efficient IOT&E and to support sustained combat operations. As a result, IOT&E will likely take longer than currently planned and suitability, along with fielded operations, will be adversely affected.”***
  "Oversat til JYSK:
  SHIT-SHIT-SHIT, mejetærskeren blive måske ikke klar til høst, selv om smeden har ansat en flygtning med tilskud fra staten, det kan sgu godt være, vi skal finde den gamle selvbinder frem ????

  DJ:Det er alt F35 hadegruppen kan skyde efter… patetisk.
  *Måske du skulle søge lægelig bistand, for afhjælpning af dine fjendebilleder ???.

  DJ: Du skulle for øvrigt købe dig et nyt tastatur. Din caps lock har sat sig fast
  * God joke. Ha ha, Tastaturet fejler ikke noget, det er en "periodisk fejl 40", som bryder ud hver gang jeg skal skrive til en person der har iført sig Prøjsisk pikkelhue, der totalt dækker øjne og ører

  http://www.defencewatch.dk/forsvarsbesparelse-skal-betale-nye-fly-skadede-veteraner/

  for øvrigt : meget bedre tone du - tak,
  mvh
  Anders Eriksen

 • Anmeld

  D. Jensen

  AE

  Prisen ender på 85 millioner USD. kig på kurven den skal gå under. 100 millioner i 2017 og det gør den efter det nye estimat

  Som sagt planen følges og det er kun de fake sider, du ynder at læse, der siger det modsatte men tænk på de får indtægter af at skrive negativt

  Og mht god tone. Det er ikke mig der spammer sitet ned med utallige indlæg, hvor du alene har set lyset mens alle politikere, NATO, LM, USA, forsvaret’s beslutningstagere og alle dem der ikke deler din mening er uintelligente.

  Så det er vist dig der bare skal hoppe ned i kaninhullet igen og se verden derfra.

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  D. Jensen:29. januar 2017 kl. 17:33
  Hej "gamle ven"

  DJ:Prisen ender på 85 millioner USD. kig på kurven den skal gå under. 100 millioner i 2017 og det gør den efter det nye estimat...
  *Den der har grisen, bestemmer prisen
  Har tidligere set ESTIMATER : Storebæltsbroen, IC-4, behøves jeg at sige mere - - - -

  DJ:Som sagt planen følges og det er kun de fake sider, du ynder at læse, der siger det modsatte men tænk på de får indtægter af at skrive negativt..
  *DETTE SVAR ER - - - HVAD???
  * Rapporten tyder på, at nogle måske er begyndt at tvivle !!
  *Noget siger mig, at jeg: orienterer mig "lidt bredere" end dig!!
  *Jeg har taget den prøjsiske pikkelhue af, og tænker så det knager - min ven
  * Og nogle får indtægter af at skrive positivt!!

  DJ:Og mht god tone. Det er ikke mig der spammer sitet ned med utallige indlæg, hvor du alene har set lyset mens alle politikere, NATO, LM, USA, forsvaret’s beslutningstagere og alle dem der ikke deler din mening er uintelligente.
  * Jeg er efterhånden overbevist om, at rapportens konklusion vedr. F-35, kan du ikke lide.
  *Nææh du, jeg har sgu ikke "set lyset endnu", og dine indlæg er ikke til megen hjælp, og ensomhed føler jeg ikke.
  *re: spamming vs ytringsfrihed, du har det svært, med mine indlæg ?? vend dig til det.
  *re: beslutningstagere (NATO, LM, ect), om de er uintelligente ved jeg ikke noget om, jeg tillader mig bare for første gang i F-35 projektets 30 årige historie, at give min mening til kende, om du betragter det som spamming, er irrelevant for mig

  DJ:Så det er vist dig der bare skal hoppe ned i kaninhullet igen og se verden derfra.
  * Skru du bare pikkelhuen længere ned over ørene kammerat, jeg fortsætter

  Med fortsat venlig hilsen
  Anders Eriksen
  PS hvornår får jeg nye bowser du, m58 er sgu noget slidt efterhånden ??

 • Anmeld

  D. Jensen

  AE


  Prisen i 2016 skulle ende på 100+ millioner USD og under 100 i 2017 det har intet med IC4? At gøre - lær at læse en tabel

  Du er F35hader jvf dit forrige link der ikke er rettet mod f35 men mod beløbsrammen. Den er så overholdt med f35 men næh nej det er da f35’s skyld

  Der står ikke noget om skandale eller behov for nedlukning af programmet i konklusionen, så det er kun i din verden det er en skandale.

  Så hop ned i kaninhullet igen, hvor du kan betragte den paranoide verden du lever i og hvor din politikerlede ingen grænser har.