Debat

Opgør om fodnotepolitik

Koncentrat af Jyllands-Postens Leder, 14/2-03 om mulig injuriesag mod Jesper Langballe (DF)
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
De to følsomme socialdemokratiske eks-ministre, Kjeld Olesen og Ole Espersen, er fornærmede over, at Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti under Folketingets debat om Den Kolde Krig rykkede dem i nærheden af "landsforræderiske tendenser" for deres indsats under den berygtede fodnoteperiode i 80'erne.

Man må forstå det sådan, at de pusler med planer om en civil injuriesag mod den stridbare præst, men det forudsætter, at Folketingets præsidium, hvortil den altid velmenende Auken-familie som bekendt hører, foranlediger hans parlamentariske immunitet ophævet.

Vi har tidligere argumenteret for, at ytringsfriheden skal have videst mulige rammer på Folketingets talerstol. Men derfor kunne det nu alligevel være interessant med en retssag, hvorunder Socialdemokratiets fremfærd under fodnoteregimet kom frem i fuldt dagslys.(...)

Det var dengang Kjeld Olesen, Lasse Budtz og Poul Nielson rejste til Moskva for som opposition at føre egne forhandlinger med de kommunistiske høge i Kreml. Det var også dengang Kjeld Olesen sad i den sovjetiske ambassade i Kristianiagade i København og bagtalte USA's præsident Ronald Reagan i meget lidt flatterende vendinger.

Det var alt i alt dengang, at Socialdemokratiet satte landets sikkerhed på spil i en årelang, iskoldt udtænkt indenrigspolitisk chikane mod den borgerlige regering under Poul Schlüter, selv om Moskva på netop dette tidspunkt tilførte terrorbalancen en ekstra dimension med opstillingen af de nye, uhyggelige SS20-atomraketter.

Det kunne være overordentligt interessant at høre Jesper Langballe føre sandhedsbevis for de påståede "landsforræderiske tendenser" i en retssal. Og det kunne så sandelig ikke være mindre interessant at høre Olesen og Espersen føre bevis for det modsatte.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00