Kræver øget ligestilling

Ligestillingsminister Henriette Kjær benyttes sig af positiv særbehandling for at komme de kønsmæssige skævheder i samfundet til livs.
Tina Møller
For at få en bedre fordeling af kønnene på arbejdsmarkedet vil ligestillingsminister Henriette Kjær (K) nu ty til positiv særbehandling af både kvinder og mænd.

Det skal sikre, at flere kvinder ansættes i f.eks. forskerstillinger og professorater i videnskabens verden - mens flere mænd f.eks. vil blande sig med kvindelige social- og sundhedshjælpere og pædagoger.

Ministeren overvejer at gøre brug af en særlig paragraf i ligestillingsloven, der giver hende beføjelser til at fastsætte regler for positiv særbehandling på alle områder i samfundet. Dermed kan hun beordre sine ministerkolleger til at iværksætte særlige foranstaltninger for at få flere kvinder eller mænd ind på bestemte områder på arbejdsmarkedet, uddannelsesområdet og i videnskabens verden.

»Jeg vil helst gøre det i god dialog med mine ministerkolleger, så det ikke bliver taget ilde op, for jeg erkender, at positiv særbehandling generelt kan være problematisk - og jeg er modstander af deciderede kvoter,« understreger Henriette Kjær.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00