Konference skal sikre maksimal dansk gevinst hos Lockheed Martin

I midten af maj får danske virksomheder fra en bred palette af brancher mulighed for at "sælge sig selv" til Lockheed Martin og muligvis få et ben indenfor som underleverandører og samarbejdspartnere til den store amerikanske våbenproducent - der laver meget andet end missiler, radarer, fly og helikoptere.

Lockheed Martin arrangerer nemlig i samarbejde med Erhvervsstyrelsen den 16. - 18. maj et tre dage langt arrangement, hvor topfolk fra alle Lockheed Martins fire forretningsområder kommer til Danmark for at møde danske virksomheder. Ikke bare indenfor aerospace og forsvar, men blandt andet også indenfor energi, hvor LM har en stor forretning.

På førstedagen turnerer Lockheed Martin-folkene rundt i fire delegationer til danske virksomheder indenfor hvert af LM’s fire forretningsområder. På andendagen afholdes et fælles arrangement i Herning med taler, præsentationer og speed dating-møder, hvor de danske virksomheder får mulighed for at præsentere sig selv. På tredjedagen rundes af hos Grundfos i Bjerringbro.

Login

 • Anmeld

  Thomas Larsen

  Så vidt jeg kan huske, var det et krav, at modkøb skulle være relevant for dansk forsvar for at tælle med under kampflykonkurrencen. Men nu ser det ud til, at vindmøller og co. skal med for, at F-35 modkøb kan få vægt af betydeligt. Tyder dette ikke på, at F-35 modkøbsaftaler ikke var de bedste af de tre fly?
  Kommenter venligst.

 • Anmeld

  VSMUT

  Jeg troede at EU havde sagt nej til at modkøb måtte omfatte andet end produkter af relevens til projektet?

 • Anmeld

  Schmidt

  vi har ikke krav på modkøb. Køb et andet fly.

 • Anmeld

  Gråskæg

  Da vi er partnerlande i forhold til F35, så har vi ingen krav på modkøb. Havde vi valgt et af de øvrige fly havde vi haft krav på modkøb. SAAB tilbød endda 180 procent modkøb.
  BOEING var også langt fremme med industrisamarbejde, også bredere end kampfly, her var der tale om droneudviklingssamarbejde, dele til civile fly mv.

 • Anmeld

  Arne

  Good Luck little Denmark. The name of the BOSS is Trump, colabaration is NOT his signum
  And there is someone before you...
  https://www.law360.com/aerospace/articles/891031/head-of-italy-defense-group-slams-u-s-over-f-35-program

 • Anmeld

  MikeKiloPapa

  "For hellere en lang liste med mange projekter i mange forskellige brancher og i mange forskellige dele af landet, end en kort liste med rene aerospaceprojekter koncentreret hos ganske få virksomheder i forsvarsindustrien"

  Hvorfor egentlig det?....det er da en mærkelig udtalelse. Det er sgu ikke vores civile virksomheder der mangler ordrer eller ikke er konkurrencedygtige...om ikke andet så opererer de under samme markedsvilkår som deres udenlandske modparter.

  Det samme er bestemt ikke tilfældet med Forsvarsindustrien, hvor massiv statsstøtte og protektionisme er normen.
  Hvis DK , ligesom alle andre lande, implementerede en effektiv industristrategi så ville der faktisk være et kæmpe vækstpotentiale i vores forsvarsindustri. En branche der ikke bare er rig på de videnstunge arbejdspladser der er så efterspurgt, men også ekstremt værdiskabende i forhold til dens størrelse.
  Så der er store muligheder men det kræver en konsolidering af branchen...der er for mange små spillere og de store er ikke store nok. Lige præcis derfor er det bedre at udenlandske investeringer bliver koncentreret på de få virksomheder der har potentialet til mere.

 • Anmeld

  Bjørnar Bolsøy

  En typsk gjenkjøpsavtale er over 10-15 år. Den specielle idè med "best value"-konseptet til F-35, er vel at potensialet for kontrakter er stort på lang sikt, måske 30-40 år. Vel og merke om industrien har noe reelt å tilby, dvs. gode løsninger/produkter, stabilitet og en konkurransedyktig pris (men ikke nødvendigvis til den billigste penge). Det skal bli interessant å gjøre opp en status om 30 år, på hvordan det gikk med partnernasjonene i så måte.