Belgien starter formelt kampflykonkurrence

[caption id="attachment_9803" align="alignright" width="300"]Belgisk F-16 fly. Foto: Ronnie Macdonald / Wikimedia commons. Belgisk F-16 fly. Foto: Ronnie Macdonald / Wikimedia commons.[/caption]Den belgiske regering udsendte i fredags et såkaldt "Request for Government Proposal" til en række landes national våbeneksportmyndigheder. I dokumentet udbeder regeringen sig informationer om kampfly, som kan erstatte Belgiens aldrende F-16 fly. Dermed er den belgiske kampflykonkurrence formelt skudt igang.

Belgien har i dag 54 F-16 fly og kunne godt tænke sig 40 nye fly. Landet er dog kommet frem til, at det kun har råd til 34 fly. Med det antal fly forventer Belgien at kunne have seks fly stående standby til internationale missioner samt have to fly konstant på vagt til afvisningsberedskab.

De deltagere, som Belgien gennem våbeneksportmyndighederne beder om tilbud fra, er "the usual suspects" i form af Lockheed Martin med F-35, Boeing med F/A-18 Super Hornet, SAAB med Gripen E, Eurofighter samt franske Deaasault med deres Rafale. De samme kandidater, som også er med i den canadiske konkurrence, der så småt er ved at starte op. Og de samme der forventes at være med i Finland.

Login