Kommer F-35 til Danmark nu?

[caption id="attachment_9878" align="alignright" width="450"]F-35 lander på RAF Lakenheath-basen. Foto: U.S. Air Force / Master Sgt. Eric Burks. F-35 lander på RAF Lakenheath-basen. Foto: U.S. Air Force / Master Sgt. Eric Burks.[/caption]Bliver en af de danske flyvestationer et af de steder, som får besøg af de seks F-35A’ere, som US Air Force i går sendte til Europa for at deltage i flere ugers øvelser? Det vil tiden vise. Chancen er der i hvert fald. For flyene skal ikke kun opholde sig på RAF Lakenheath-basen i Storbritannien. Det var her de ankom til i går og det er her de skal have base. Men som en del af træningen, så skal de også deployeres til andre landes flyvestationer. Det fremgår af en pressemeddelelse fra US Air Force’s Air Combat Command:

"As part of the training deployment, the aircraft will forward deploy to NATO nations to maximize training opportunities, build partnerships with allied air forces and gain a broad familiarity of Europe’s diverse operating conditions."

Lakenheath ligger på Englands østkyst, så her er ikke langt over til eksempelvis Skrydstrup, ligesom Hollands Leeuwarden-base heller ikke er langt væk. De seks fly er sendt til Europa som en del af “European Reassurance Initiative”, der går ud på at vise ikke mindst Rusland, at USA står bag sine europæiske NATO-allierede. Og hvis man skal vise det fuldt ud, så kunne man jo også sende flyene direkte til flyvestationer i Baltikum og Polen. En blød mellemvare kunne være en deployering til Karup eller Skrydstrup, hvorfra de så kunne flyve missioner op gennem Østersøen til de baltiske lande og retur.

Login