Biden: Nato er kernen i USA's nationale sikkerhed

ALLIANCE: Det er vigtigt, at de europæiske Nato-lande lever op til deres forpligtelser om at bruge flere penge på forsvar, fastslår Joe Biden, der står til at skulle udfordre Donald Trump ved præsidentvalget i USA i november.

De europæiske Nato-lande skal ikke længere frygte, at USA trækker sig helt ud af Nato, hvis Joe Biden slår Donald Trump ved det amerikanske præsidentvalg til november. Men de kan heller ikke læne sig alt for langt tilbage og slappe af. USA's præsident vil fortsat ånde dem i nakken, når det kommer til at løfte i flok og tage sin andel af ansvaret for alliancens sikkerhed.

Det står klart, når man dykker ned i, hvad 77-årige Joe Biden det seneste års tid har skrevet i flere forskellige sammenhænge om den udenrigspolitik, som han vil føre, hvis han får lov at indtage Det Hvide Hus. Efter at Bernie Sanders droppede ud, er Joe Biden eneste tilbageværende kandidat til posten som det demokratiske partis præsidentkandidat. 

Fælles værdier
New York Times lavede i februar i år en rundspørge blandt de demokratiske præsidentkandidater om deres udenrigspolitik. Avisen spurgte blandt andet kandidaterne om Nato-medlemslande, der ikke bruger to procent af deres bruttonationalprodukt på forsvar, kan være sikre på at få militær hjælp fra USA, hvis de angribes.

Login