Boeing fortsætter kamp for oplysninger

AKTINDSIGT: Boeing går ikke videre til landsretten i jagten på oplysninger om kampflyevalueringen efter nederlag i byretten. Flyproducenten indstiller dog ikke jagten.

Boeing F-18 Super Hornet-fly fra U.S. Navy på Naval Air Station Oceana.
Boeing F-18 Super Hornet-fly fra U.S. Navy på Naval Air Station Oceana.Foto: Andreas Krog
Andreas Krog

Den amerikanske flyproducent Boeing har besluttet ikke at anke en afgørelse fra Københavns Byret om adgang til informationer om den danske kampflyevaluering, som blev afsagt 23. marts. Byretten gav ikke Boeing medhold i, at de havde krav på aktindsigt i mere end 10.000 sagsakter fra en periode på 11 år.

Til gengæld åbnede dommen døren for, at Boeing kan gå andre veje i jagten på dokumenter. Derfor vil Boeing nu arbejde videre inden for de rammer, som dommen udstikker.

"Afgørelsen fra Københavns Byret i sagen om aktindsigt i Nyt Kampfly-evalueringen anerkender Boeings interesser som part i sagen og giver en række muligheder for adgang til sagens dokumenter, idet den samtidig fastslår, at Forsvarets hidtidige afslag på anmodningen kan opretholdes. Selvom Boeing ikke anker afgørelsen, vil Boeing fortsat forfølge adgang til dokumenterne i evalueringen inden for afgørelsens rammer og ser frem til at fortsætte dialogen med Forsvarsministeriet," hedder det i en meddelelse fra Boeing.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00