Brændpunkter på dagsordenen ved møde mellem ministre og nævn

KONFLIKT: Syrien, Israel og et formodet russisk nervegasangreb er på dagsordenen når Udenrigspolitisk Nævn torsdag mødes med udenrigsministeren og forsvarsministeren.

Borgerkrigen i Syrien står øverst på dagsordenen, når to ministre torsdag mødes med Udenrigspolitisk Nævn.
Borgerkrigen i Syrien står øverst på dagsordenen, når to ministre torsdag mødes med Udenrigspolitisk Nævn.Foto: /ritzau/Alexander Kots/
Andreas Krog

Flere af verdens største brændpunkter er på dagsordenen, når udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) deltager i Folketingets Udenrigspolitiske Nævns møde torsdag eftermiddag.

Øverst på dagsordenen står verdens brændpunkt nummer ét. Borgerkrigen i Syrien, som snart runder sit syvende år og hvor weekendens missilangreb fra USA, Frankrig og Storbritannien mod det syriske regimes militære installationer er den foreløbige kulmination på en konfrontation mellem Den vestlige verden og Rusland per stedfortræder. Angrebet var en reaktion på Assad-regimets brug af kemiske våben mod civilbefolkningen tidligere på ugen.

Et andet sted i Mellemøsten, som er på nævnets dagsorden, er grænsen mellem Israel og Gaza, som har været præget af uroligheder den senere tid.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00