Bramsen: Nato straffer Danmark for langsigtet planlægning

STYRKER: Forsvarsminister Trine Bramsen (S) finder det ærgerligt, at Danmark skal kritiseres af Nato for at lægge langsigtede planer for forsvarsinvesteringer. Venstre mener ikke, at ministeren tager kritikken alvorligt nok.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Andreas Krog

Vi bliver nærmest straffet for, at vi har fuglene i hånden og ikke på taget. Det synes jeg er ærgerligt.

Trine Bramsen
Forsvarsminister, MF, S

Det sendte chokbølger gennem de forsvarspolitiske kredse i Danmark, da Nato i midten af oktober kom med en sønderlemmende kritik af det danske forsvar. Danmark var simpelthen ude af trit med Nato's målsætninger og planer for, hvilke kapaciteter de enkelte lande skal råde over og være ved at etablere for at kunne bidrage til det fælles forsvar.

Det betyder, at Danmark i Nato's øjne ikke kan opstille de fornødne styrker til det kollektive forsvar. Når vi ikke kan det, så er andre Nato-lande nødt til at træde til, og det kan i sidste ende tage ressourcer væk fra forsvaret af Danmark. Sådan lyder ræsonnementet fra Nato.

Det fik alle partierne i blå blok op i det røde felt. De havde derfor kaldt forsvarsminister Trine Bramsen (S) i samråd om sagen i Folketingets Forsvarsudvalg i sidste uge.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00