Bramsen skuffet over nøl med Nato-regler for god opførsel

SKUFFELSE: Nato har endnu ikke fået lavet retningslinjer for, hvordan udsendte Nato-soldater skal behandle civilbefolkningen. Det skuffer den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, der netop har været til sit første Nato-forsvarsministermøde.

Forsvarsminister Trine Bramsen (t.v.) og hendes tyske kollega Annegret Kramp-Karrenbauer (t.h.) ved Nato-topmødet fredag.
Forsvarsminister Trine Bramsen (t.v.) og hendes tyske kollega Annegret Kramp-Karrenbauer (t.h.) ved Nato-topmødet fredag.Foto: Facebook
Andreas Krog

Nato har ingen nedskrevne retningslinjer for, hvordan soldater udsendt på Nato-missioner skal opføre sig over for civilbefolkningen i de lande, som de udsendes til. Ingen retningslinjer, der klart slår fast, at overgreb mod civilbefolkningen ikke er acceptabelt. Alliancen har gennem længere tid arbejdet på at udarbejde sådanne retningslinjer, men er ikke kommet i mål endnu.

Derfor valgte Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen (S) at tage sagen op, da hun i sidste uge var til sit første møde med sine ministerkolleger i Nato-alliancen.

”Det, vi står på mål for hjemme i vores respektive lande, det skal vi selvfølgelig også arbejde under, når vi er ude i verden og bidrage til militære aktioner. Jeg er lidt skuffet over, at det endnu ikke er lykkedes at komme i mål med de her fælles retningslinjer,” siger Trine Bramsen og fortsætter:

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00