Danmark central fødselshjælper for georgisk Nato-medlemskab

UDSENDELSE: Den danske beredskabsstyrelse skal i Georgien lede et projekt, der skal være med til at bane vej for georgisk Nato-medlemskab.

Georgiens forsvarsminister Irakli Garibashvili (t.v.) og Nato's generalsekretær Jens Stoltenberg (t.h.) mødtes ved Nato-forsvarsministermødet i Bruxelles i oktober.
Georgiens forsvarsminister Irakli Garibashvili (t.v.) og Nato's generalsekretær Jens Stoltenberg (t.h.) mødtes ved Nato-forsvarsministermødet i Bruxelles i oktober.Foto: Nato
Andreas Krog

Beredskabsstyrelsen sendte i weekenden en medarbejder afsted til Georgien som ledende rådgiver for et Nato-krisestyringsprojekt i landet.

Nato har efterspurgt en nation til at stå i spidsen for krisestyringsprojekt, og den rolle tager Danmark nu på sig. Projektet viderefører og udvikler Danmarks nuværende bidrag til NATO’s indsats i Georgien, blandt andet til kapacitetsopbygning i landet, der er en efterspurgt indsats fra NATO og georgisk side.

”Det er et vigtigt bidrag, som er efterspurgt af både Nato og Georgien. Og et område, hvor vi har kompetencerne. I diskussionen om hvorvidt vi tager vores ansvar i Nato alvorligt, der er det her med til at vise, at det gør vi også på det her område,” siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00