Dansk militærfly igen på Middelhavsmission

OVERVÅGNING: Danmark sender militært overvågningsfly til Middelhavsområdet i to måneder for at deltage i overvågningen af EU's sydlige grænse. 

Dansk Challenger-fly på mission for Frontex i 2015.
Dansk Challenger-fly på mission for Frontex i 2015.Foto: Air Transport Wing Aalborg
Andreas Krog

Regeringen har besluttet at udsende et af Forsvarets CL-604 Challengerfly til støtte for det europæiske grænseagentur Frontex’ grænseovervågning i Middelhavet i yderligere to måneder i 2018. Forsvarsministeren har på vegne af regeringen orienteret Udenrigspolitisk Nævn om beslutningen i dag.

Tager ansvar internationalt
Challengerflyet vil blive udsendt til Frontex to gange for en periode på 30 dage i henholdsvis juni og november. Dette ligger ud over de 31 dages udsendelse af Challengerflyet, som Danmark bidrog med tidligere i år. Det danske bidrag vil skulle foretage overvågningsflyvninger i Frontex’ operationsområde i Middelhavet.

”Med dette bidrag demonstrerer vi endnu en gang, at Danmark tager ansvar internationalt. Det kræver en fælles europæisk indsats at håndtere de fortsatte udfordringer fra migration. Vores Challengerbidrag udgør et vigtigt og værdsat bidrag til Frontex’ arbejde. Bidraget skal ses som et led i Danmarks brede indsats på migrationsområdet, der også omfatter indsatser for at imødegå de grundlæggende årsager til migration. Regeringen arbejder i den sammenhæng målrettet med udviklingssamarbejdet for at skabe bedre fremtidsudsigter for migranter i deres hjemlande,” siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00