DF efterlyser mere slagkraft bag oprydning

KRITIK: Forsvarsminister Trine Bramsens arbejde med at få ryddet op efter regnskabsskandalen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse går for langsomt og er ikke slagkraftigt nok, mener Dansk Folkeparti.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Hun kunne lige så godt have ladet være med at svare. Det er ikke nogen reelle svar, som vi kan bruge til noget.

Bent Bøgsted
Forsvarsordfører, MF, Dansk Folkeparti

Der er nu gået 42 dage, siden Altinget den 5. december sidste år som det første medie kunne berette om omfattende regnskabsrod i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Rodet udløste dagen efter en historisk hård kritik af Forsvarsministeriet fra Statsrevisorerne på baggrund af en beretning fra Rigsrevisionen.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) fyrede få dage senere Ejendomsstyrelsens direktør og Forsvarsministeriets koncernstyringsdirektør, samtidig med at hun fremlagde en plan for et omfattende kortlægnings- og oprydningsarbejde i både Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Forsvarsministeriets øvrige styrelser og selve Forsvarsministeriets departement.

Slagkraftig indsats
Et rejsehold fra ministeriet er sendt til Ejendomsstyrelsen i Hjørring, og forsvarschef Bjørn Bisserup er indsat som midlertidig direktør for samme styrelse. Derudover er der indtil videre ikke igangsat yderligere oprydningsarbejde eller undersøgelser.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00